Mainos

Diplomaattilähteet: USA antaa Irakille viikon lisäajan

Amerikkalaisten diplomaattilähteiden mukaan Yhdysvallat saattaisi antaa Irakille viikon aikalisän sen jälkeen kun turvallisuusneuvosto on äänestänyt uudesta Irak-päätöslauselmasta.

Yhdysvallat ja Britannia ovat tähän asti pitäneet kiinni takarajasta, joka olisi ensi maanantai.

Britannia: Yhdysvallat luottaa tukeemme

Britannian hallituksen mukaan Yhdysvallat luottaa yhä tärkeimmän liittolaisensa tukeen. Puolustusministeri Geoff Hoon vakuuttaa, että hänen amerikkalainen kollegansa Donald Rumsfeld odottaa edelleen Britannialta merkittävää sotilaallista osallistumista mahdolliseen sotaan.

Hoonin mukaan Rumsfeld tarkoitti vain teoreettista mahdollisuutta, kun tämä arvioi eilen, että brittijoukot voivat jäädä sodan ulkopuolelle sisäpoliittista syistä. Myös Rumsfeld korosti lausuntonsa jälkeen pitävänsä tärkeänä Britannian sotilaallista roolia Yhdysvaltain rinnalla.

Blair pitää kiinni Irak-linjastaan

Britannia haluaa Irakin presidentin Saddam Husseinin ilmoittavan televisiossa, että hän luopuu joukkotuhoaseista. Se on Britannian yhtenä ehtona sille, että sodasta Irakia vastaan luovutaan.

Lisäksi Britannia vaatii muun muassa, että Irak päästää 30 keskeistä asekehittelyyn osallistunutta tiedemiestä Kyprokseen YK:n asetarkastajien haastateltavaksi.

Pääministeri Tony Blair on vakuuttanut parlamentissa, että hän pitää kiinni Irak-politiikastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.