Mainos

Diplomaattilähteet: Serbia tyytymätön Ahtisaareen

Serbia on arvostellut presidentti Ahtisaaren tapaa johtaa neuvotteluja Kosovon tulevasta asemasta. Yhdysvaltojen Belgradissa oleva suurlähettiläs kertoo puolestaan Yhdysvaltojen luottavan täysin Ahtisaaren toimintatapaan.

Serbia on kertonut niin sanotulle yhteysryhmän maille, että se on tyytymätön presidentti Martti Ahtisaaren tapaan johtaa neuvotteluja Kosovon tulevasta asemasta, kertoo uutistoimisto Reuters läntisiä diplomaattilähteitä lainaten.

Kosovolainen lehti Zeri kirjoittaa, että Serbia oli lähettänyt yhteysryhmään kuuluvalle kuudelle maalle kirjeen, jossa oli pyydetty siirtämään Wienissä Ahtisaaren johdolla käytävät neuvottelut käytäviksi suoraan yhteysryhmän alaisuudessa Makedoniassa.

- Se on puoliksi totta, sanoi Reutersin lainaama diplomaatti kommentoidessaan Zerin uutista.

Diplomaatti sanoi yhteysryhmän jäsenten saaneen kirjeen, jossa arvosteltiin Ahtisaarta. Diplomaatti sanoi kirjeen olevan osa Serbian viivytystaktiikkaa. Tavoitteena on diplomaatin mukaan "viivyttää väistämättömästi tapahtuvaa tulevaisuutta, tapahtui se sitten vaihtamalla neuvottelujohtoa, paikkaa tai osallistujia".

Yhdysvaltojen Belgradissa oleva suurlähettiläs Michael Polt kieltäytyi kommentoimasta asiaa Reutersille muutoin kuin sanomalla, että Yhdysvallat "luottaa täysin" Ahtisaaren toimintatapaan.

Yhteysryhmään kuuluvat Yhdysvaltojen lisäksi Venäjä, Britannia, Saksa, Italia ja Ranska.

Neuvottelut YK:n hallinnossa olevan Kosovon tulevasta asemasta alkoivat Ahtisaaren johdolla helmikuussa Wienissä. Läntisissä diplomaattipiireissä pidetään lähes varmana, että neuvottelujen lopputuloksena on Kosovon jonkin muotoinen itsenäisyys, vaikka Kosovo on toistaiseksi virallisesti Serbian maakunta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.