Mainos

Diplomaatti loikkasi Etelä-Koreaan

Pohjoiskorealainen diplomaatti on hakenut poliittista turvapaikkaa Etelä-Korean Rooman-lähetystöstä, kertoi Italian uutistoimisto tänään. Uutistoimisto Ansan mukaan YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestössä FAO:ssa työskennellyt diplomaatti saapui Etelä-Korean lähetystöön eilen.

Diplomaatin uskotaan ottaneen mukaansa myös joitakin dokumentteja poistuessaan YK:n tiloista. Poliisin kerrottiin saattaneen diplomaatin tänään Fiumicinon lentokentälle, josta hänen oletettiin lentäneen Etelä-Koreaan.

Etelä-Korean lähetystö ei vielä tänään antanut asiasta virallista tiedotetta, eikä myöskään FAO kommentoinut uutista. Ansan mukaan uutista ei julkistettu aiemmin, koska poliisi halusi taata Etelä-Korean lähetystöalueen turvallisuuden.

Viime vuoden elokuussa Pohjois-Korean Egyptin-lähettiläs loikkasi Yhdysvaltoihin. Jang Seung Il oli virkaiältään vanhin ja ensimmäinen suurlähettiläs, joka koskaan on loikannut Pohjois-Koreasta. Sekä kuivuudesta että tulvista kärsinyttä Pohjois-Koreaa on koetellut nälänhätä useina peräkkäisinä vuosina.

FAO oli yksi järjestöistä, joka viime marraskuussa osallistui maan ruokatilanteen ja hätäavun tarpeen arvioimiseen. FAO:n mukaan Pohjois-Korea tarvitsee tänä vuonna jopa miljoona tonnia ruoka-apua, jotta pohjoiskorealaiset selviävät ruokapulasta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.