Mainos

Diplomaatit: Olli Rehnistä todennäköisesti talouskomissaari

EU:n diplomaattilähteet arvioivat, että EU:n talous- ja rahakomissaarin salkun uudessa EU-komissiossa saa Suomen Olli Rehn, kertoo uutistoimisto Reuters. Rehn seuraisi talouskomissaarina Espanjan Joaquin Almuniaa, josta on tiettävästi tulossa kilpailukomissaari.

Rehn on toiminut tähän saakka EU-komissiossa laajentumiskomissaarina. Talouskomissaarin salkku on komission yksi merkittävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista etenkin nyt, kun EU kamppailee vakavassa talouskriisissä. Hallitus on toivonut Rehnille juuri talousalan painavaa salkkua, joten nimitys olisi Suomelle mieluisa. Rehniä pidettiin loppuun saakka myös mahdollisena valintana EU:n ulkoministeriksi, mutta paikan sai Britannian Catherine Ashton.

EU-komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson odotetaan nimittävät Belgian entisen ulkoministerin Karel De Guchtin kauppakomissaariksi. De Gucht on toiminut EU:n kehitysyhteistyö- ja humanitaarisen avun komissaarina. Saksan Günther Öttingeristä povataan EU:n energiakomissaaria. Nimettömänä pysyttelevät diplomaattilähteet arvioivat lisäksi, että Ranskan entisestä ulkoministeristä Michel Barnieristä tulee EU:n sisämarkkinakomissaari.

Uuden komission on määrä aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa.

Katso Helena Petäistön raportti Pariisista

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.