Mainos

Diplomaatit: Iran-päätös lähellä turvaneuvostossa

Diplomaattilähteiden mukaan turvallisuusneuvosto pääsi eilen lähelle päätöstä Iranin ydinohjelmaa koskevan kannanoton laadinnassa. Käsittelyssä on ollut kannanottoluonnos, jossa vaaditaan Irania lopettamaan uraanin rikastaminen.

YK:n turvallisuusneuvosto on päässyt lähelle päätöstä Iranin ydinkiistaa koskevassa kannanotossa, kertoivat diplomaatit illalla pidetyn tapaamisen jälkeen. 15-jäsenisen neuvoston on määrä kokoontua seuraavan kerran tiistaina.

Käsiteltävän kannanottoluonnoksen pohjana on ollut Ranskan ja Britannian ehdotus. Ehdotuksen mukaan Irania vaaditaan lopettamaan uraanin rikastaminen ja noudattamaan kansainvälisen ydinenergiajärjestön IAEA:n ohjeita.

Turvaneuvoston jäsenistä Kiina ja Venäjä ovat vastustaneet kannanoton tiukkoja muotoiluja. Kiina on myös esittänyt, että kriisille tulisi vielä etsiä ratkaisua diplomaattisin keinoin. Tähän pitäisi Kiinan mukaan myöntää 4-6 viikkoa lisäaikaa.

Länsimaissa, eritoten Yhdysvalloissa uskotaan, että Iran kehittelee salaa ydinasetta. Iran on vakuuttanut, että sen ydinohjelma tähtää yksinomaan sähköntuotantoon.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.