Mainos

Dioksiinin alkulähde löytyi Belgiassa

Belgian dioksiiniskandaalin tutkijat ovat jäljittäneet eräissä elintarvikkeissa äskettäin todetun dioksiinin yhtiöön, joka toimitti rasvoja alunperin syylliseksi epäillylle eläinrehua valmisvalle yhtiölle.

Eläinrehua valmistavan Verkest-yhtiön omistajat on vapautettu vankilasta ja rasvayhtiö Fogran johtaja, jonka nimeä ei kerrottu, on puolestaan pidätetty, kertoivat syyttäjänviraston lähteet Gentissä tiistaina.
Verkestiä epäiltiin syylliseksi siihen, että mahdollisesti syöpää aiheuttavaa dioksiinia löydettiin Belgiassa sian- ja kananlihasta, munista ja maitotuotteista. Fogran tehtaalla tehdyt rasvakokeet osoittivat kuitenkin tehtaan rasvojen sisältävän dioksiinia ja toista myrkyllistä ainetta PCB:tä.

Fogran tehtaalla on 15 työntekijää, jotka käsittelevät eläin- ja kasvirasvoja. Käsittelyn jälkeen rasvat myydään eläinrehua valmistaville tehtaille, jotka käyttävät niitä tuotteissaan.
EU kielsi epäilyksenalaisten belgialaisten elintarvikkeiden viennin, kun dioksiiniskandaali oli paljastanut. EU:n komissio puolestaan aloitti oikeustoimet Belgian hallitusta vastaan, koska se ei ollut ajoissa varoittanut muita EU-maita dioksiinivaarasta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.