Mainos

Dinosaurukset valtaavat Heurekan.

Ensi viikonloppuna avattavassa näyttelyssä Vantaan tiedekeskus Heurekassa ihminen joutuu keskelle elämää sellaisena kuin se oli miljoonia vuosia sitten. Esillä on sekä aidon näköisiä dinosauruksia, että aitoja fossiileja.

Näyttelyssä on esimerkiksi kaunis perheidylli 70 miljoonan vuoden takaa: suloinen pieni Triceratopsin poikanen ja sen emo, hurjan näköinen mutta pohjimmiltaan kuitenkin säyseä kasvissyöjä. Idylli särkyy, kun katsoja vilkaisee vasemmalle. Tyrannosaurus Rex, lihansyöjä, metsän kuningas ärjyy taustalla melkein kuin aitona. Monimutkainen japanilainen sähköjärjestelmä on kätketty huolella kumimaisen ihon alle. Varmaa on se, että perheen pienemmät katsovat tämän näyttelyn isän tai äidin turvallisesta sylistä.

Heurekan viidakon toisessa päässä kasataan aitoja dinosaurusluurankoja. Töitä valvoo tohtori Rinchen

Barsbold Mongoliasta, maasta jota dinosaurukset aikanaan hallitsivat. Tohtori Barsbold on koko ajan matkalla luulaatikoidensa kanssa. Dinosaurukset nauttivat huimaa suosiota joka puolella maailmaa.

-Katsoessamme näyttelyn dinosauruksia ymmärrämme, että tuo maailma ei koskaan palaa, dinosaurukset eivät tule takaisin. Se on sääli, koska jos meillä olisi yhä dinosauruksia ja muita sukupuuttoon kuolleita eläimiä, niin maailma olisi paljon värikkäämpi ja mielenkiintoisempi paikka, mietiskelee Mongolian tiedeakatemian tohtori.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.