Mainos

Digiverkkoon pohditaan kevennettyä ohjelmistolupaa

Kevennetyn ohjelmistoluvan avulla pyritään edistämään uudentyyppisiä innovaatioita digitaalisessa lähetysverkossa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on miettiä, pitäisikö digitaalisen lähetysverkon vaihtoehtoisille palveluille saada kevennetty ohjelmistolupamenettely. Asia on tullut ajankohtaiseksi, kun vapaana olevassa neljännessä verkossa on kokeiltu tv-ohjelmien lähetyksiä kännykkään. Muut verkot ovat televisiotoiminnassa.

Toimintaan tarvitaan myös verkkolupa. Sen pistämisestä hakuun ministeriö päättää alkusyksyllä. Verkko on alun perinkin varattu matkaviestimillä vastaanottaville palveluille.

Mobiilitv-kokeilu päättyy juhannuksena, mutta hankkeen puuhamiehet ovat lupailleet johtopäätöksiä kokeilusta vasta loppukesästä.

Nykyisin ohjelmistoluvasta päättää maan hallitus.

-Verkkoon mahtuu aika lailla kaikenlaisia multimediasisältöpalveluja. Selvitämme, riittäisikö tällaisiin palveluihin jokin nykyistä kevyempi ohjelmistolupamenettely, ryhmän puheenjohtaja apulaisosastopäällikkö Liisa Ero LVM:stä selvittää.

Hänen mukaansa kevennys voi olla perusteltua, sillä yrittäjien voi odottaa menevän ja tulevan, kun he hakevat kansalaisia miellyttäviä palveluja. Ryhmän tehtävänä on siis katsoa, onko nykyinen laki tarkoituksenmukainen tällaiseen toimintaan.

Eron mukaan verkkoluvan hakuun laitto riippuu siitä, onko mobiiilitv-kokeilusta vastaavilla haluja toiminnan jatkamiseen. Siihen ei tarvita lainmuutoksia.

-Haluamme edistää uudentyyppisiä innovaatioita. Jos on bisnestä nähtävissä jossakin, meillä ei ole mitään syytä asettua esteeksi, hän sanoo.

Ryhmältä odotetaan ehdotuksia tarvittaviin lainmuutoksiin vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.