Mainos

Digitalisointi nosti tv-maksut ennätystasolle Ruotsissa

Ruotsissa tv-lähetysten digitalisointi tapahtui portaittain vuosien 2006 ja 2007 aikana. Tv-maksun suorittaneiden määrä lähti Ruotsissa nousuun vuoden 2006 syksyllä, kun useat Ruotsin uuden hallituksen ministereistä kärähtivät maksamattomista maksuista.

Televisiolähetysten digitalisointi on nostanut televisiomaksut ennätystasolle Ruotsissa. Maksuja keräävä Radiotjänst-yhtiö laskeskelee, että tv-maksun suorittaneita on nyt noin 30 000 enemmän kuin vuosi sitten.

- Televisiolähetysten digitalisointi ja litteiden taulutelevisioiden suosio ovat tärkeimmät syyt tv-maksujen lisääntymiseen, Radiotjänstin toimitusjohtaja Anna Pettersson arveli Dagens Nyheter-lehdessä maanantaina.

Ruotsissa tv-lähetysten digitalisointi tapahtui portaittain vuosien 2006 ja 2007 aikana. Digisovittimia hankkiessaan sadattuhannet ruotsalaisperheet miettivät katselutottumuksiaan ja vaihtoivat samalla televisionsa uuteen litteään taulutelevisioon.

Radiotjänstin mukaan Ruotsissa on nyt ennätykselliset 3,4 miljoonaa tv-maksun maksajaa. Tämä merkitsee noin 6 miljoonan euron lisäpottia julkisen palvelun radio- ja televisioyhtiöille.

Tv-maksuista Ruotsin televisio (SVT) saa 57 prosenttia, Ruotsin radio (SR) 37 prosenttia ja Koulutusradio (UR) 4,5 prosenttia. Tv-maksun suuruus on 1996 kruunua (210 euroa) eli koko lailla sama kuin Suomessa, missä maksu on 215 euroa.

Tv-maksun suorittaneiden määrä lähti Ruotsissa nousuun jo vuoden 2006 syksyllä, kun useat Ruotsin uuden hallituksen ministereistä kärähtivät maksamattomista maksuista. Radiotjänst kirjasi tuolloin 4000-5000 uutta asiakasta.

Heinäkuussa Radiotjänst raportoi, että alkuvuoden aikana oli tullut 18 000 uutta maksajaa. Tahti on jatkunut lähes samana, ja yhtiö on kuluneen vuoden aikana kirjannut noin 30 000 uutta asiakasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.