Mainos

Digisovittimien perusmallit halventuneet selvästi

Digiboxien hintahaarukka on laaja: halvimman ja kalliimman välinen ero voi olla useita satoja euroja.

Digisovittimien perusmallien hinnat ovat laskeneet huomattavasti.Kuluttajaviraston mukaan halvimpien laitteiden hinta on laskenut parissa vuodessa liki puoleen. Digiboksien hintahaarukka on todella iso: karvalakkimalliin tyytyvä selviää muutamalla kympillä, kehittyneemmästä laitteesta voi joutua pulittamaan useita satoja euroja.

Myös laitekanta ja tuotemerkkien valikoima ovat uudistuneet roimasti. Vuonna 2004 myynnissä olleista digibokseista puolet on poistunut markkinoilta. Niiden tilalle on tullut kehittyneempiä versioita sekä uusia malleja ja tuotemerkkejä.

Perusdigisovittimessa ei ole kiintolevyä tallentamista varten eikä kaksoisviritintä, jonka avulla televisiosta voi katsoa tallentamisen aikana myös muuta kuin tallennettavaa kanavaa.

Maksullisten televisiokanavien katseluun tarvittava korttipaikka on kahdessa kolmasosassa myynnissä olevista laitteista. Lähes kolmasosa sovittimista on tallentavia ja viidenneksessä on kaksoisviritin. Vajaa kymmenesosa laitteista on vuorovaikutteisia MHP-digisovittimia. Kuluttajaviraston mukaan myyjien tuotetietous joutuukin koetukselle, kun kuluttajat tarvitsevat entistä enemmän tietoa laitteiden erityisominaisuuksista.

Tiedot perustuvat Kuluttajaviraston ja lääninhallitusten selvitykseen, jossa vertailtiin digisovittimien hintoja ja ominaisuuksia. Vertailussa oli mukana 124 sovitinta 136 liikkeestä. Tiedot kerättiin 20 paikkakunnalta tämän vuoden huhtikuussa. Digisovittimien internetkauppa sekä tietokoneeseen ja matkakäyttöön tarkoitetut digi-tv-tuotteet rajattiin tarkastelun ulkopuolelle.

Digisovitin on noin joka toisessa suomalaiskodissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.