Mainos

Digisovittimet käyvät hyvin kaupaksi

Elektroniikan tukkukauppiaiden mukaan digibokseja toimitettiin viime kuussa kauppoihin lähes 39 000 kappaletta. Myös taulutelevisiot käyvät hyvin kaupaksi.

Digisovittimet kävivät hyvin kaupaksi syyskuussa, kertoo Elektroniikan tukkukauppiaat. Tukkukauppiaiden mukaan digibokseja toimitettiin syyskuussa kauppoihin lähes 39 000, mikä oli yli kolme kertaa enemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Kaikkiaan tammi-syyskuussa kauppoihin toimitettiin reilut 227 000 digisovitinta, mikä on lähes kolminkertainen määrä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Koko vuoden digisovitinmyynnin arvioidaan kohoavan noin 500 000 laitteeseen.

Digisovittimien ohella myös taulutelevisioiden kauppa on vinhassa kasvussa. Tammi-syyskuussa kauppoihin toimitettiin 12 500 taulutelevisiota, mikä on lähes kolminkertainen määrä viimevuotiseen verrattuna. Myös kotitietokoneiden kauppa on kasvussa. Myyntiä siivittävät muun muassa laajakaistayhteyksien yleistyminen sekä digitaalinen musiikki ja valokuvaus.

Kulutuselektroniikan toimitusten arvo oli syyskuussa 26,3 miljoonaa euroa, mikä on 8,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kaikki kodintekniikan toimitukset nousivat tammi-syyskuussa 734 miljoonaan euroon, mikä oli 3,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.