Mainos

Digisopimuksen porsaanreikä maksaa Ylelle miljoonia

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan Digita rahastaa Yleä parannuksista kuitenkin ilman takeita onnistumisesta.

Digitaaliset televisiolähetykset eivät tavoita noin 2000 kotitaloutta, kertoo Turun Sanomat. Noin 900 taloutta tarvitsee satelliittiantennin televisiolähetysten vastaanottamiseen, ja noin 60 kodissa digi-tv ei näy edes satelliitin kautta.

Suomen digi-tv-verkkoa monopolisasemassa rakentavan Digita Oy:n toimiluvassa ei ole velvoitteita televisio-ohjelmien näkymisestä koko maassa. Viranomaiset vetoavat siihen, että digi-tv-verkko on lähes 100-prosenttinen ja katvealueet pistemäisiä.

Yleisradio, MTV3 ja Nelonen ovat vastuussa valtakunnallisesta näkyvyydestä. Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan vastuun pitäisi olla verkon rakentajalla. Jungnerin mukaan Digita pystyisi korjaamaan näkyvyysongelmat, mutta Viestintävirasto patistaa tv-yhtiöitä.

- On käynyt niin, että keskusteluista ja lupauksista huolimatta ongelmat eivät ole hoituneet, Jungner valittelee.

Jungnerin mukaan Digita rahastaa Yleä parannuksista kuitenkin ilman takeita onnistumisesta. Taloudelliset tappiot hän arvioi vähintään miljooniksi euroiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.