Mainos

Digilähetyksiä katsotaan joka toisessa kodissa

Digisovittimet kasvattavat suosiotaan. Niiden määrä suomalaisissa kotitalouksissa on yli kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa.

Digisovittimen tai -television on hankkinut noin joka toinen Suomen kotitalous. Tämä selviää Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista.

Digisovittimia on kuitenkin hankittu kiihtyvällä tahdilla, vielä kaksi vuotta sitten digilähetyksiä katsoi alle viidesosa talouksista. Useampi kuin yksi digisovitin on joka kymmenennellä kotitaloudella. Kuluttajabarometrin mukaan lähes neljäsosa talouksista suunnittelee ostavansa digiboksin tai -tv:n puolen vuoden sisällä.

Useimmiten digiboksin ostaa lapsiperhe tai 35-54-vuotiaiden muodostama pariskunta. Sovittimia löytyy suhteellisesti eniten Itä-Suomesta.

Nykyisin videonauhuri löytyy 72 prosentilta kotitalouksia, dvd-laite joka toiselta. Puolet kotitalouksista omistaa myös digikameran.

Internetyhteydet ovat levinneet 67 prosenttiin suomalaiskodeista. Valtaosa surffaa laajakaistayhteyttä käyttäen. Laajakaistakoteja oli pari vuotta sitten alle 30 prosenttia, nyt luku on 57 prosenttia. Tietokone löytyy 72 prosentilta. .

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.