Mainos

Digikameroiden läpimurto lisää fotoalan paineita

Digitaaliset kamerat ovat tekemässä lopullista läpimurtoaan. Alati koveneva kilpailu pakottaa kuvakauppiaat uudistamaan palvelujaan.

Filmikamerat ovat vääjäämättä jäämässä historiaan

Valokuvaus on käynyt muutamassa vuodessa läpi huikean teknisen murroksen. Megapixeleitä saa kaiken aikaa halvemmalla ja se näkyy kaupassa. Jo viime vuonna digitaalikameroiden myynti tuplaantui ja tämän vuoden tammi-syyskuun aikana digikameroita on myyty yli 70 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Filmikameroiden myynti on puolestaan laskenut yli puolella viime vuodesta.

Digilaitteiden myyntiluvut ylittävät perinteiset kamerat kymmenkertaisesti. Fotokaupan liiton toiminnanjohtaja Lea Herttua

- Tänä vuonna oletettiin, että myydään 300 000 kappaletta digikameroita, mutta nyt näyttää siltä, että myydään 350 000 kappaletta, kertoo Fotokaupan liiton toiminnanjohtaja Lea Herttua.

Lähes puolet myydyistä digikameroista osuu 300 ja 400:n euron hintahaarukkaan.

Filmirullat historiaan

Yhä harvempi kamerankäyttäjä tarvitsee enää filmirullia. Kinofilmien myynti on pudonut parikymmentä prosenttia, ja samaa tahtia hiipuu kuvankehitys. Tämä pakottaa fotoliikkeet investoimaan digitaaliseen kuvatuotantoon. Kynnys kuitenkin on kova, sillä laitteistojen hinnat hipovat 200 000 euroa.

Vaikka valokuvia räpsitään enemmän kuin koskaan ennen vain pieni osa otoksista vedostetaan paperille. Osa kuvavalmistajista onkin lähtenyt mukaan hintakilpailuun houkutellakseen asiakkaita.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 08.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.