Mainos

Digiapua tarjolla vielä mattimyöhäisille

Jos digiboksi tökkii, kannattaa ehkä viimeinkin tutustua käyttöohjeeseen. Yleisradion paljon parjattu tekstitys alkaa nimittäin lopultakin olla kunnossa.

Tammikuun lopulla käyttöön otettu uusi tv-lähetysjärjestelmä poisti selvittämättömät satunnaiset häiriöt, vakuuttaa ohjelmistokeskuksen päällikkö Ilkka Koskimies.

Tätä nykyä ohjelmien lähetyksessä olevat virheet mahtuvat normaalin rajoihin. Uudistuksen jälkeen on ilmennyt vain muutamia häiriöitä, jotka ovat johtuneet käännöksen koodauksesta ja lähetysvirheestä.

Lähetysjärjestelmän uudistus ei kuitenkaan poistanut vastaanoton ongelmia.

- Asiakaspalautetta tulee edelleen, mutta ne johtuvat päivittämättömistä digibokseista ja siitä, ettei laitteita osata käyttää, Koskimies sanoo.

Myös heikko signaali haittaa näkyvyyttä, mutta ehdottomasti suurin ongelma on käyttäjien huonot tekniset taidot.

- Uusi laitesukupolvi toimii kyllä; nyt pitäisi vain opetella laitteiden käyttöä, Koskimies sanoo.

Television katsojien tekninen osaaminen on hyvin vaihtelevaa. Kun edelläkävijäjoukko vaatii Ylen lähetyksiin dolby surround -tilaääntä, toisessa ääripäässä ihmetellään, minne televisio katosi, kun radionappi on vahingossa painettu alas.

Digiaika koittaa kaapeliverkossakin

Kaapelitalouksissa siirrytään digitaaliseen aikaan lauantaiaamuna. Yleisradion asiakaspalveluun odotetaankin viikonloppuna tavallista enemmän yhteydenottoja katselijoilta.

Kaapelioperaattorit varautuvat digiaikaan siirtymiseen vahventamalla rivejään. Pääkaupunkiseudulla toimiva Welho on lisännyt väkeä asiakaspalveluun ja pidentänyt sen aukioloaikoja.

- Mitään paniikkia ei ole ilmassa. Digibokseja ostellaan kovasti, ja ihmiset ovat tietoisia asiasta, kertoo tiedotuspäällikkö Riitta Luhtala.

DNA-ryhmä puolestaan siirsi kaapeliverkon digitalisoinnin maanantaille, jotta kaikki asiakaspalvelijat olisivat töissä.

- Päivästä tulee varmaan normaalia vilkkaampi, sanoo viestintäpäällikkö Sinikka Tuomi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.