Mainos

Digi-tv-verkkotoimiluvalla kolme hakijaa

Verkkolupaa tavoittelee Canal Digital Finland, Digita ja Vaasan läänin Puhelin.

Kolme yhtiötä hakee toimilupaa viidenteen digiverkkoon. Verkossa on tarkoitus välittää Ruotsin television SVT:n ohjelmistoja Suomessa, mutta kanavanipussa on mahdollista tarjota myös muita kanavia.

Verkkolupaa tavoittelee Canal Digital Finland, Digita ja Vaasan läänin Puhelin. Liikenne- ja viestintäministeriö odottaa yhtiöiltä virallista hakemusta viimeistään 2. toukokuuta. Verkossa tarjottavien sisältöjen toimiluvat tulevat hakuun maaliskuussa.

Suomessa on käytössä kolme televisiolähetyksille varattua televisioverkkoa. Niistä kaikista vastaa Digita. Neljäs verkko on varattu kännykkätelevision käyttöön.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan viidennen digi-tv-verkon toimilupa voi olla valtakunnallinen tai kattaa vain osan Suomea. Verkko on kuitenkin rakennettava niin, että Ruotsin tv:n lähetyksiä voidaan vastaanottaa vähintään nykyisellä alueella 1. syyskuuta 2007.

Tuolloin Suomessa lopetetaan analogisten televisio-ohjelmien lähetykset eikä Ruotsin tv enää näy Suomessa. Erityisesti ruotsinkieliset ovat olleet huolissaan ruotsinkielisen ohjelmatarjonnan vähenemisestä, mutta myös rannikkoalueen suomenkielisissä talouksissa on haluttu jatkossakin seurata länsinaapurin ohjelmia.

Tekijänoikeuskorvausten vuoksi SVT:n ohjelmia voinee jatkossa seurata vain maksukortilla, mutta liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen on väläyttänyt mahdollisuutta tukea kortin hankintaa valtion varoista. Päätöksiä siitä ei ole tehty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.