Mainos

Digi-tv-verkko kattaa koko Manner-Suomen

Lapin kanavavalikoima on lisääntynyt kolmella Ylen kanavalla. MTV3 lisäkanavineen ja Nelonen tulevat mukaan vuoden loppuun mennessä.

Digi-tv-lähetyksiä on nyt mahdollista seurata koko Manner-Suomessa, kun Pohjois-Suomi on liittynyt osaksi digitaalista jakeluverkkoa.

Samalla on saatu päätökseen viisi vuotta kestänyt valtakunnallinen digitalisointiurakka. Digitalisoinnin kolmannen vaiheen valmistumisen jälkeen digi-tv-verkko kattaa laskennallisesti 99,9 prosenttia Manner-Suomen väestöstä.

Yle Teema toivoti Pohjois-Suomen tervetulleeksi digi-tv-verkkoon lähettämällä erikoisohjelmaa heti 00.40 alkaen. Aamun tunneilla nähdään Teeman tv-arkiston "Lapin aikaikkunassa", jossa esitetään Lappi-aiheisia ohjelmia eri vuosikymmeniltä.

Aluksi vain Ylen kanavat

Digi-tv-verkon laajeneminen merkitsee sitä, että Lapin kanavavalikoima on kasvanut kolmella Ylen kanavalla, jotka ovat Yle Teema, Yle24 ja Yle FST. MTV3:n lisäkanavineen sekä Nelonen ovat digitaalisesti katsottavissa vuoden loppuun mennessä. Kolmannen kanavanipun, johon kuuluu muun muassa Canal+, aikataulu on vielä vahvistumatta.

Suomessa oli kesäkuun lopussa 670 000 digitaalisovitinta, mikä tarkoittaa kolmasosaa Suomen noin kahdesta miljoonasta televisiolupamaksua maksavista taloudesta. Kokonaan digitaalisiin tv-lähetyksiin siirrytään Suomessa 31. elokuuta 2007.

Yleisradio ilmoitti viime viikolla, että se on solminut sopimukset sekä Canal Digitalin että Viasatin kanssa digi-tv-palveluidensa satelliittijakelusta Suomessa. Sopimusten myötä toteutuu sadan prosentin peitto Ylen digi-tv-palveluille. Ylen kanavien satelliittijakelu alkaa niin ikään maanantaina.

Lapissa saadaan parempaa kuvaa

Digitaalitekniikan ansiosta äänen ja televisiokuvan laadun luvataan parantuvan Lapissa niillä alueilla, joilla aikaisemmin on saatu kärsiä huonosta kuvanlaadusta.

- Monelle tulee olemaan varmasti yllätys, että kuinka pienelläkin antennilla saadaan hyvä kuva aikaiseksi, sanoo Ylen tiedottaja Mika Ojamies.

Parempi kuvanlaatu selittyy sillä, että digitaalinen ähetys käyttää radioaaltojen taajuuksia tehokkaammin ja on vähemmän altis ulkoisille häiriöille kuin nykyinen analoginen. Digitekniikan ansiosta monet häiriöt, kuten lumisade ja haamukuvat, poistuvat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.