Mainos

Digi-tv:n katveongelmaa paikkaillaan tarjouslautasilla

Tilapäisiä katvealueita on eri puolilla Suomea, esimerkiksi Tampereen vieressä Ylöjärvellä. Maanpäällisen verkon ulkopuolelle jää silti pysyvästi noin 500 taloutta.

Syyskuun alussa Suomen siirtyessä digiaikaan noin 2000 kotitaloudelta päättyy television katselu, elleivät ne hanki satelliittivastaanotinta.

Yle, MTV3 ja Nelonen kertovat sopineensa, kuinka katvealueiden asukkaat saavat näkyviin tv-kanavat satelliitin välityksellä.

Kanavat tarjoavat yhdessä maksu-tv-operaattori Canal Digitalin kanssa viidenkymmenen euron hintaan pakettia, jonka avulla televisioviihde saapuu koteihin. Pakettiin kuuluu muun muassa digiboksi ja satelliittilautanen, jonka avulla ohjelmia voi katsoa sekä maanpäällisen verkon kautta että satelliitin välityksellä.

Tosin pakettiin ei kuulu asennus, joka maksaa Canal Digitalin toimitusjohtajan Jyri Timosen mukaan 80-120 euroa. Pakettiin kuuluvalla kortilla näkyvät niin sanotut peruskanavat.

Täytelähettimet viivästyneet

Katvealueiden asukkaille tarjottu alennus ei ole järin suuri. Eri maksu-tv-operaattoreilla on muutamia kymmeniä euroja kalliimpia kanavapaketteja, joihin kuuluu myös perusasennus. Tosin tällainen paketti pitää tilata vähintään vuodeksi.

Tilapäisillä katvealueilla paketin tarjoama kortti on maksuton vuodenvaihteeseen saakka. Sen jälkeen käyttö maksaa kymmenen euroa kuukaudessa. Kun teknisten syiden takia viivästyneet täytelähettimet saadaan paikoilleen, voi suurin osa katvealuilla asuvista ihmisistä katsoa televisiota maanpäällisen verkon välityksellä.

Viestintäministeri Suvi Linde'n (kok.) sanoi eilen, että viimeiset lähettimet saadaan paikoilleen vuodenvaihteeseen mennessä. Tilapäisiä katvealueita on eri puolilla Suomea, esimerkiksi Tampereen vieressä Ylöjärvellä. Maanpäällisen verkon ulkopuolelle jää silti pysyvästi noin 500 taloutta.

Analoginen lähetysverkko suljetaan lauantaiaamuna 1. syyskuuta kello 4.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.