Mainos

Digi-tv-infopuhelimen ruuhka jatkuu

Viikonloppuna digitelevisiota koskevia puheluita tuli parisentuhatta päivässä. Digita selvittää myös häiriöitä Yleisradion kanavilla.

Digitaalista televisiota koskevat kysymykset ovat ruuhkauttaneet lähetysverkkoyhtiö Digitan neuvontanumeron vielä tänäänkin.

- Tahti on ollut sama kuin viikonloppunakin. Myös aiheet ovat ihan samat, kertoi Digitan viestintäpäällikkö Birgitta Selonen.

Viikonloppuna soittoja tuli parisentuhatta päivässä. Palvelupuhelimessa niitä vastaanottaa kymmenen päivystäjää. Selosen mukaan ruuhkat johtuvat edelleenkin siitä, että puhelujen kestot ovat pitkiä.

- Aikaisemmin asiat saatiin muutamassa minuutissa selväksi, keskimääräinen puhelun pituus oli nelisen minuuttia. Nyt keskiarvo on viitisentoista minuuttia, ja joukossa on jopa puolen tunnin mittaisia puheluita.

Päivystäjien määrää ei Selosen mukaan pystytä palvelunumeroon lisäämään.

- Kyseessä on ulkoa ostettu palvelu, ja jos sinne pitäisi saada lisää päivystäjiä, pitäisi heidät ensin rekrytoida ja kouluttaa.

Jos numeroon ei pääse läpi, löytyy moniin ongelmiin Selosen mukaan apu internetistä osoitteesta www.digitv.fi.

- Siellä on esimerkiksi karttapalvelu, josta voi tarkistaa miten antennia voi suunnata. Antennin suuntaus on yksi palvelunumeron kysytyimpiä juttuja, ja puhelinpäivystäjätkin käyttävät samaa karttapalvelua, Selonen vakuuttaa.

Vastaanottohäiriöitä selvitetään

Digita selvittää televisiokuvan häiriöitä Yleisradion kanavilla. Joillakin digibokseilla on esiintynyt kuvan nykimistä ja tekstitysongelmia.

- Ongelma koskee vain tietynmallisia digibokseja, ja nykimistä esiintyy vain ajoittain. Siksi on vaikeaa antaa listaa siitä, missä malleissa on ongelmia, sanoo Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen.

Kiiskisen mukaan Digita ei halua kertoa, missä malleissa vikoja on ollut myös sen vuoksi, että liian heikko antennisignaali voi aiheuttaa vastaavanlaisia häiriöitä. Hän ei myöskään lähde arvioimaan, kuinka suurta joukkoa ongelma koskettaa.

- Tämä koskee vain muutamia laitemalleja, ja kun malleja on markkinoilla 150, niin puhutaan aika pienestä ilmiöstä.

Kiiskisen mukaan kuvan nykimiseen ei voi kotikonstein puuttua.

- Kyseessä on laitteen ja lähetysverkon yhteen pelaamisesta johtuva ongelma, hän painottaa ja kehottaa katsojia odottelemaan rauhassa tilanteen korjaamista. Ongelmat pyritään ratkaisemaan tämän viikon aikana.

Häiriöt koskevat kanavanippua A, johon kuuluvat TV1, TV2, Yle Extra, Yle Teema ja FST5.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.