Mainos

Digi-tv aloittaa lähetykset

Digitaaliset televisiolähetykset alkavat tänään Suomessa. Ensimmäisessä vaiheessa lähetyksensä aloittavat Yleisradio viiden kanavan voimin, MTV3, Nelonen sekä useiden eri yhtiöiden omistama Urheilukanava.

Nykyisistä kanavista aloittavat digitaalisessa muodossa tutut TV1, TV2, MTV3 ja Nelonen. Niiden lisäksi Yle käynnistää kolme uutta kanavaa, FST:n, YLE Teeman ja Yle24:n.

Neljännen uuden tulokkaan eli Urheilukanavan suurin omistaja on MTV3 ja sen muita osakkaita ovat muun muassa Swelcom ja Veikkaus.

Alkuhankaluuksia

Digi-tv:n käynnistymisessä on ollut vaikeuksia. Alun perin tänään piti ilmestyä ruutuun yhdeksän uutta kanavaa, mutta Helsingin Sanomien tietojen mukaan Sub-tv, Wellnet, Elokuvakanava sekä Canal+ aloittavat lähetyksensä alkavat vasta ensi vuonna.

SanomaWSOY taas vetäytyi opetusohjelmiin keskittyvän Koulukanavan toimiluvasta viime viikolla. Syyksi konserni ilmoitti sen, ettei vuorovaikutteisten opetusohjelmien seuraamiseen tarvittavia digibokseja ole vielä markkinoilla.

Digi-tv:n näkyvyysalue on alkuvaiheessa melko pieni. Maanantaista lähtien kaikki digilähetykset ovat nähtävissä vain Etelä- ja Lounais-Suomen suurimpien kaupunkien alueella. Lisäksi Vaasan ja Lapuan alueille lähetetään digitaalisina Yleisradion kanavat.

Vuoden 2001 loppuun mennessä digi-tv:n on määrä kattaa 70 prosenttia maan väestöstä. Digi-tv:n alkutaivalta on latistanut ohjelmien vastaanottoon tarkoitettujen digiboksien heikko saatavuus sekä kuluttajien epätietoisuus digilähetysten laitevaatimuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.