Mainos

Digi-tv alkaa ajallaan

Digi-tv:n lähetykset aloitetaan suunnitelmien mukaan ensi elokuussa.

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen kertoo, että digi-tv:n aloittamisajankohtaa ei ole syytä muuttaa, koska edellytykset digilähetyksille ovat olemassa. Liikenneministeriö on aiemmin suunnitellut, että digi-tv:n lähetyksiä ei aloitettaisi alkuperäisessä aikataulussa, koska digilaitteiden saaminen myyntiin on venynyt.

Liikenneministeri Heinonen kertoo myös, että vastaanottimia saa ostaa tai vuokrata ensi syksynä. Toimiluvan haltijoiden mukaan digi-tv:n ohjelmatarjonta ei aluksi ole täysimääräistä, mutta sitä kasvatetaan syksyn mittaan.

Laitteita saataville

Digitoimijoiden ehkä suurin haaste on saada katselijat hankkimaan laitteita. Ministeriön teettämän teknisen selvityksen tekijä luottaa menekkiin ja aikatauluun. Laitteita voi ostaa, vuokrata tai hankkia palvelupakettien yhteydessä.

Halvin karvalakkimalli on tavallisiin televisioihin lisättävä muunnin, set top box, jonka saa alle tuhannella markalla. Teräväkuvainen huippuvastaanotin maksaakin toistakymmentätuhatta markkaa. Uusinta uutta on mediaterminaali, jossa on internetpääsy, kodin multimediapääte, kovalevymuisti ja tietysti digi-tv. Sen hinta liikkuu 5000-8000 markan tienoilla.

Laitevalmistajat toimittavat digivastaanottimia noin kuuden kuukauden sisällä siitä, kun lähetyksissä käytettävä salaustekniikka on niiden tiedossa. Digikanavia hallinnoivien yhtiöiden yhteisellä salaustekniikalla saa käyttöönsä kaikki maksulliset digi-tv-palvelut yhdellä kortilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.