Mainos

Digi-infopuhelin ollut kiireinen tänään

Digitan infopuhelimesta on tiedusteltu tänään ahkerasti mm. digiboksin asennusohjeita. Digitaalisiin televisiolähetyksiin siirtyminen näyttää sujuneen kuitenkin vaivattomasti.

Digitaalisiin televisiolähetyksiin siirtyminen on tuonut ruuhkaa lähetysverkkoyhtiö Digitan infopuhelimeen. Sinne tulleet puhelut ovat kestäneet tänään jopa puoli tuntia. Infopuhelimesta on kyselty muun muassa digiboksin asennusohjeita.

Ylen mukaan digiaikaan siirtyminen ei ole nostattanut suurta palauteryöppyä. Ylen saama katsojapalaute oli eilen normaalin perjantain tasolla ja tänäänkin palautetta on tullut ennakoitua vähemmän.

Suomi siirtyi digitelevisioaikaan aikaisin tänä aamuna. Antenniverkkoon kytketyissä kodeissa tarvitaan tästä lähtien digisovitin television katselua varten. Kaapelitelevision katsojat voivat seurata analogisia lähetyksiä helmikuun loppuun saakka.

Verkkojen sammuttaminen kesti muutaman minuutin

Analogiset verkot suljettiin aamuyöllä neljältä lähetysverkkoyhtiö Digitan tiloissa Helsingissä. Digitan verkonvalvoja sulki tietokoneella 36 pääaseman ja 167 alilähetinaseman lähettimet eri puolilta maata.

Noin puolet suomalaisista kotitalouksista seuraa televisiolähetyksiä antenniverkon kautta.

Digitan liiketoimintajohtaja Timo Kiiskisen mukaan kaikki meni suunnitelmien mukaan ja analogiset lähetykset on nyt lopetettu. Verkkojen sammuttaminen kesti vain muutaman minuutin.

- Se oli arkinen tapahtuma. Olemme tähänkin asti joka yö ihan normaalina toimintana sammuttaneet kanavia yöksi pois, kun lähetystä ei ole ollut. Verkot sammutettiin keskitetysti hiiren klikkauksella Helsingissä.

Digipuolella on yhtä monta päälähetinasemaa kuin analogisellakin puolella. Alilähettimiä on 101, ja niitä tulee syksyn aikana lisää 48 kappaletta.

- Osana normaalia toimintaa käymme vielä lähetinasemilla paikan päällä varmistamassa asioita ja tekemässä paikallisia toimenpiteitä analogisille lähettimille, Kiiskinen kertoo.

Digita on valmistautunut neuvomaan viikonlopun aikana kaikkia niitä kuluttajia, joilla on edelleen syystä tai toisesta vastaanotto-ongelmia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.