Mainos

Dieselverolippuja postitetaan parhaillaan

Dieselveroliput postitetaan ajoneuvojen omistajille tällä viikolla. Viimeisetkin veroliput ovat verovelvollisilla viimeistään ensi maanantaina. Tänä vuonna verolippuja lähetetään noin 415 000 kappaletta ja dieselvero on maksettava viimeistään maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Vero maksetaan yhdessä, kahdessa tai neljässä erässä, riippuen veron määrästä. Alle 1800 markan suuruinen dieselvero on maksettava kokonaan maaliskuussa. Alle 3600 markan dieselvero maksetaan kahdessa erässä ja vähintään 3600 markan vero kolmen kuukauden jaksoissa.

Verolippu lähetetään ensisijaisesti auton käyttäjälle eli haltijalle. Jos haltija laiminlyö veron, sitä aletaan periä omistajalta.

Mikäli verovelvollinen ei saa verolippua, hänen on pyydettävä sitä Ajoneuvohallintokeskukselta niin ajoissa, että maksu voidaan maksaa eräpäivään mennessä. Maksuaikaa ei myönnetä enempää, vaikka verolippu olisi hävinnyt tai se ei olisi tullut perille. Verovelvollinen on se, joka on ollut auton omistaja verokauden alkaessa. Sillä ei siis ole merkitystä, onko auto myyty verokauden alkamisen jälkeen.

Ongelmatilanteissa verovelvolliset voivat ottaa yhteyttä Ajoneuvohallintokeskuksen palvelunumeroon 01007822 arkisin kello 8-16.15 välillä (0,49 mk/min + ppm). Numerosta voi myös tilata verolippuja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.