Mainos

Dieselvarkaille tuomiot

Eri puolilla maata tehdyistä diesel-polttoaineen varkauksista on luettu tuomiot Joensuun käräjäoikeudessa.

Kaksi miestä tuomittiin vuoden ja kahdeksan kuukauden ja vuoden ja viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeistä varkauksista ja törkeästä kätkemisrikoksesta. Polttoainevarkaudet tehtiin vuosina 2000-2001.

Varkaat veivät polttoainetta ns. kylmäasemilta yli 20 000 litraa polttoainetta. Jutun tutkintaa johtanut rikosylikomisario Matti Himanen Keskusrikospoliisista kertoo, että toiminta oli ammattimaista.

- Kyllä tämä oli ammattimaista ja siinä mielessä kanavoitua. Tämä oli suuntautunut raskaan liikenteen tarpeisiin varastettu oli paitsi dieselpolttoainetta niin myöskin muutä raskaan liikenteen kalustoa kuten renkaita ja voiteluainetta.

Himanen kertoo, että kylmäasemilta varastaminen on suhteellisen helppoa.

- Monesti maanpäälisessä säiliössä on vain riippulukko joka on hyvin heppoinen ja helposti murrettavissa. Kun raskaalla säiliöllä varustettu kuorma-auto ajetaan säiliölle niin näyttää ikään kuin siellä oltaisiin tankaamassa ja näin tekijät pääsevät kokolailla rauhassa tekemään luonnollisen näköisen tankkauksen ilman isompia operaatioita tai murtotoimenpiteitä.

Himasen mukaan huoltoasemilla parannetaan nyt valvontaa ja murtosuojausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.