Mainos

Dieselautot käyvät kaupan

Diesel-henkilöautojen myynti on kasvanut tänä vuonna reippaasti. Maassamme on rekisteröitiin tammi-syyskuussa lähes 22 000 uutta dieselkäyttöistä henkilöautoa, mikä on liki 26 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Kaikkiaan henkilöautoja on rekisteröity alkuvuonna niukasti viime vuotta vähemmän. Myös muiden ajoneuvojen, kuten pakettiautojen ja moottoripyörien rekisteröinnit ovat vähentyneet. Rekisteröintien vähentymisestä huolimatta ajoneuvokanta jatkaa kasvuaan, sillä autoja pidetään liikenteessä entistä pidempään.

Punainen on yhä suomalaisten suosima auton väri, sillä tänä vuonna rekisteröidyistä uusista autoista neljäsosa on ollut punaisia. Sininen on toiseksi suosituin väri. Harmaa väri on kasvattanut eniten suosiotaan. Punaisen valta-asema autojen värivalikoimassa on vahva, sillä maanteillä liikuvista autoista liki kolmannes on väriltään punaisia.

Mopedit eivät käy kaupan

Kaksitahtinen laulaa

Kaksitahtinen laulaa

Mopojen myynti on vähentynyt selvästi. Tänä vuonna rekisteriin on ilmoitettu vajaat 6000 mopoa, mikä on reilun viidenneksen vähemmän kuin viime vuonna. Maanteillä liikkuu kuitenkin yhteensä yli 100 000 mopoa.

Myös moottoripyöriä myydään entistä vähemmän. Tänä vuonna on rekisteröity noin 5000 uutta moottoripyörää, mikä on kymmenen prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Rekisterissä olevien moottoripyörien määrä on kuitekin kasvanut, sillä käytettyjen pyörien tuonti ulkomailta on lisääntynyt.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.