Mainos

Diesel voi edelleen kallistua – Kuljetusyrittäjät vetoavat hallitukseen

Dieselin korkea hinta vetää kuljetusyrittäjät vakavaksi pumpulla. Yrittäjät ja teollisuus varoittavat vuodenvaihteessa dieselveroa nostanutta Kataisen hallitusta Suomen viennin kärsivän näin kalliista polttoaineesta. Esimerkiksi metsäteollisuuden kuljetuskustannukset ovat nousseet lähes kymmenen prosenttia.

Kuljetusala ja teollisuus anovatkin hallitukselta verohelpotuksia.

– Jokainen sentti dieselin hinnassa on merkitsevä. Kolmen sentin verohuojennus tarkoittaa kuljetuskustannusten alentamista 30 miljoonalla eurolla, Suomen Kuljetus ja Logistiikan toimitusjohtaja Iiro Lehtonen sanoo.

Neste Oilin toimitusjohtaja ei lupaa helpotusta kuljetusalan ahdinkoon. Polttoainekaupan markkinajohtaja pitää päin vastoin mahdollisena, että diesel kallistuu edelleen.

– Suomessa tehdyt veroratkaisut eivät helpota kuljetusalan yrittäjiä. Vaikea nähdä, että siellä alaspäin oltaisiin menossa, päinvastoin. Voi olla, että hinnat nousevat, jos Iranin tilanne kiristyy ja raakaöljyn hinta nousee, Neste Oilin toimitusjohtaja Matti Lievonen toteaa.

Lievonen arvioikin, että dieselin kulutus voi laskea tänä vuonna.

– Ehkä bensa pysyy siellä missä se on ollut, mutta dieselissä on tietysti se riski, että sen kulutus tulee pienentymään raskaan liikenteen osalta, koska Suomen teollisuustuotanto näyttää käyrien mukaan menevän väärään suuntaan. Se vaikuttaa suoraan dieselin kysyntään.

Sen sijaan arktisella dieselillä on paukkupakkasilla kysyntää. Neste Oil vakuuttaa sen riittävän.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 3.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.