Mainos

Diesel-autojen suosio lisääntynyt

Bensiinin viimeaikainen hinnannousu on lisännyt diesel-käyttöisten autojen myyntiä. Alkuvuonna rekisteröidyistä henkilöautoista jo lähes viidennes oli diesel-käyttöisiä, kun niiden osuus vuotta aiemmin oli 15 prosenttia. Tiedot ilmenevät Ajoneuvohallintokeskuksen tilastoista.

Kaiken kaikkiaan henkilöautoja rekisteröitiin tämän vuoden tammi-kesäkuussa hieman viimevuotista enemmän. Uusia henkilöautoja otettiin käyttöön vuoden alkupuoliskolla 80 362 kappaletta eli 4,1 prosenttia vuoden takaista enemmän. Henkilöautojen ensirekisteröintien osalta varsinkin tammi-helmikuu oli vilkasta aikaa. Linja-autoja rekisteröitiin alkuvuonna 8,2 prosenttia viimevuotista enemmän, pakettiautoja sitä vastoin 12,8 prosenttia vähemmän.

Tämän vuoden suosituin auto on ollut Toyota 9413 ensirekisteröinnillään. Sitä seurasivat saksalaiset autojätit Opel (9013 ensirekisteröintiä), sekä Volkswagen (8913 ensirekisteröintiä).

Moottoripyöriä tuodaan harmaasti yhä enemmän

Moottoripyörien rekisteröintien määrä väheni 10 prosenttia ja mopoille kirjattiin yli 30 prosentin syöksy. Moottoripyörien suosio ei ole kuitenkaan laskussa, vaan niitä tuodaan yhä enemmän käytettyinä ulkomailta, jolloin niitä ei luonnollisestikaan lasketa ensirekisteröinteihin mukaan. Harmaasti eli muutoin kuin virallisen maahantuojan toimittamana moottoripyöriä on tuotu ulkomailta vuoden alusta lukien jo 3881 kappaletta.

Traktorien kysyntä on nousussa. Niitä rekisteröitiin 11 prosenttia enemmän vuoden takaiseen nähden ja perävaunuillekin löytyi ostajia 7 prosenttia viimevuotista enemmän.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.