Die Hard - ja Top Gun -näyttelijä Clarence Gilyard on kuollut

Näyttelijä Clarence Gilyard on kuollut 66-vuotiaana.

Näyttelijä-professori Clarence Gilyard on kuollut 66-vuotiaana, vahvistaa Nevadan yliopisto 28. marraskuuta. Hän oli tunnettu muun muassa rooleistaan Die Hard - ja Top Gun -elokuvissa sekä Walker, Texas Ranger -televisiosarjassa. Gilyard opetti kuvataidetta Nevadan yliopistossa, Las Vegasissa.

Gilyard teki elokuvadebyyttinsä Top Gunissa vuonna 1986 pilottina, jota kutsuttiin nimellä Sundown. Die Hard -elokuvassa hän esitti Theon roolin vuonna 1988. Lisäksi hän näytteli vuodesta 1989 yksityisetsivä Conrad McMastersia Matlock-tv-sarjassa.

Vuodesta 1993 Gilyard näytteli Jimmy Trivetten roolihahmoa Walker, Texas Ranger -televisiosarjassa koko kahdeksan tuotantokauden ajan. Gilyard jopa ohjasi yhden sarjan 196 jaksosta. Sarja päättyi vuonna 2001.

Gilyard toimi Nevadan yliopiston teatterilaitoksen tiedekunnassa apulaisprofessorina vuodesta 2006. Hän piti työtään siellä jopa tärkeämpänä kuin roolejaan.

Vuonna 2010 Gilyard sanoi Review-Journalin haastattelussa, että opettaminen on hänelle kovin rakasta.

– Managerini ei ole onnellinen, kun en työskentele, mutta yliopisto on vain liian hauskaa. Kun kerran aloitat lukukauden ja tapaat oppilaat, niin se on kuin tekisi tv-sarjaa. Olet kytkettynä heihin. Miten voisit jättää heidät, kun kerran näet, että he ovat riippuvaisia sinusta, Gilyard kertoi tuolloin.

Gilyard oli kuuden lapsen isä.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja