Mainos

Dianan kuolonkolarin kuvaajat oikeudessa Pariisissa

Kolmen ranskalaisen valokuvaajan syyteoikeudenkäynti alkoi perjantaina Pariisissa. Kuvaajat valokuvasivat prinsessa Dianaa ja tämän ystävää Dodi al Fayedia juuri ennen kohtalokasta auto-onnettomuutta. Syyte koskee yksityisyyden loukkaamista.


Kolme ranskalaista valokuvaaja on syytteessä oikeudenkäynnissä, joka alkoi perjantaina Pariisissa. He ottivat kuvia prinsessa Dianasta ja tämän ystävästä Dodi al Fayedista juuri ennen näiden kuolonkolaria Pariisissa elokuussa 1997. Syyte koskee yksityisyyden loukkaamista, ja se perustuu ranskalaisissa tuomioistuimissa äskettäin tehtyihin päätöksiin, joiden mukaan auto on yksityisaluetta, vaikka se liikkuisikin julkisilla paikoilla.

Diana, al Fayed ja heidän autonkuljettajansa Henri Paul saivat surmansa 31. elokuuta 1997, kun heidän suurella nopeudella ajanut autonsa murskautui autotunnelissa Pariisin keskustassa. Kolme syytteessä olevaa valokuvaajaa kuuluivat kuvaajajoukkoon joka seurasi Paulin ajamaa autoa. Kolarin tutkijat päätyivät siihen, että onnettomuus aiheutui liian suuresta nopeudesta ja kuljettajan nauttimista lääkkeistä ja alkoholista. Myöskään onnettomuuden myöhemmissä oikeuskäsittelyissä valokuvaajien ei katsottu aiheuttaneen kolaria.

Syyttäjät aikovat nyt alkaneessa oikeudenkäynnissä esittää todisteina kuusi valokuvaa, jotka oli otettu Dianan autosta sen jälkeen kun auto lähti hotelli Ritzistä. Jotkut kuvista, joita ei ole koskaan julkistettu, on otettu onnettomuuden jälkeen. Dodi al Fayedin isä Mohamed al Fayed, joka on kuulun Harrodsin tavaratalon omistaja, on useaan otteeseen väittänyt, että Britannian salainen palvelu murhasi Dianan ja Dodin, koska heidän suhteensa oli vahingoitti kuningasperheen julkista kuvaa.

Diana on viime päivinä ollut muutoinkin julkisuudessa, koska Daily Mirror -lehti on julkaissut kirjeen, jonka Diana lähetti hovimestarilleen Paul Burrelille. Kirjeessä Diana sanoo salaliittolaisten suunnittelevan auto-onnettomuutta hänen tappamisekseen. Lehti on julkaissut kirjeestä kuvan, jossa salaliittolaisten nimi tai nimet on mustattu tunnistamattomiksi. Dianan kirjeen mukaan auto-onnettomuutta suunniteltiin, jotta hänen aviomiehensä prinssi Charles voisi mennä uusiin naimisiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.