Mainos

Dianan kolariautossa ei ollut vikaa

Prinsessa Dianan kuolonkolarin autossa ei ollut vikaa, toteavat ranskalaiset tutkijat selonteossaan. Le Figaro -lehti julkisti tänään onnettomuustutkijoiden selonteon teknisistä kokeista, joita oli tehty turma-autolle, Mercedes-Benzille.

Walesin prinsessa Diana, hänen miesystävänsä Dodi Al Fayed ja autonkuljettaja Henri Paul saivat surmansa Pariisissa 31. elokuuta viime vuonna sattuneessa onnettomuudessa. Paulin verestä löydettiin alkoholia kolminkertaisesti yli sallitun rajan. Dianan henkivartija Trevor Rees-Jones selvisi hengissä.

Pian turman jälkeen julkisuudessa kerrottiin, että auton, S-sarjan Mercedes-Benzin, jarrujärjestelmässä olisi havaittu aiemmin vikaa.
-Tekniset kokeet ovat osoittaneet, ettei autoa ollut sabotoitu ja että sen ABS-jarrutusjärjestelmä toimi moitteettomasti samoin kuin auton ilmatyyny, kertoi Le Figaro selontekoa lainaten. Selonteko julkistetaan virallisesti marraskuun alussa.

Selonteon mukaan Mercedes-Benz törmäsi Alma-alikulkutunnelin pylvääseen noin 100 kilometrin tuntinopeudella. Tämä oli kaksi kertaa sallittua nopeampi vauhti tunnelissa, mutta myös muut autot ajavat siellä keskimäärin yhtä lujaa.

Ennen törmäämistään tunnelin pylvääseen Mercedes-Benz raapaisi valkoisen Fiat Unon kylkeä. Tätä autoa ei ole löydetty laajoista etsinnöistä huolimatta.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.