Mainos

Dianaa muisteltiin Lontoossa

Viralliseen muistojumalanpalvelukseen osallistuivat muun muassa prinssit William ja Harry sekä kuningatar Elisabet.

Walesin prinsessa Dianan kuolemasta tulee tänään kuluneeksi tasan kymmenen vuotta. Britannia muisteli prinsessa Dianaa muun muassa muistojumalanpalveluksessa, johon osallistuivat Dianan pojat, prinssit William ja Harry, hänen ex-miehensä prinssi Charles ja kuningatar Elisabet II.

Noin tunnin mittainen muistojumalanpalvelus pidettiin Vartijoiden kappelissa, joka sijaitsee lähellä Buckinghamin palatsia. Suljettuun tilaisuuteen osallistui viitisensataa vierasta, joiden joukossa ovat pääministeri Gordon Brown, entinen pääministeri Tony Blair ja laulaja Elton John.

Sen sijaan prinssi Charlesin nykyinen vaimo, Cornwallin herttuatar Camilla, ei osallistunut tilaisuuteen. Camilla sai kutsun Williamilta ja Harrylta, mutta perui tulonsa sen jälkeen, kun Britanniassa nousi asiasta kohu. Brittien mielestä ei ole soveliasta, että nainen, jonka kanssa Charles petti Dianaa, osallistuisi prinsessan muistotilaisuuteen.

Anglikaanisen kirkon päämies, Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams kirjoitti muistojumalanpalvelusta varten kaksi uutta rukousta.

Prinssi Harry sanoi Dianaa äideistä parhaaksi

-Median kiillon takana, meille lapsille, hän oli yksinkertaisesti maailman paras äiti.

Näillä sanoilla muisteli prinssi Harry äitiään prinsessa Dianaa. Harry oli vasta 12-vuotias, kun Diana kuoli traagisessa autokolarissa. Harry oli yhdessä veljensä Williamin kanssa suunnitellut muistoseremoniaa useita kuukausia.

-William ja minä jaamme elämämme kahteen osaan. Ensin olivat ne vuodet, jolloin meitä siunattiin sekä isällä että äidillä, ja sitten ovat nämä kymmenen vuotta äidin kuoleman jälkeen, Harry sanoi.

Tavalliset britit muistelivan "kansan prinsessaksi" ja "sydänten kuningattareksi" kutsuttua Dianaa tuomalla kukkia ja kortteja tämän entisen kodin, Kensingtonin palatsin, edustalle. Näin tapahtui myös kymmenen vuotta sitten, kun tieto Dianan kuolemasta tuli julkisuuteen. Myös Dianan Althorpissa sijaitsevaan lapsuudenkotiin ja hautasaarelle odotetaan sankkoja ihmisjoukkoja.

Prinsessa Dianan kuolonkolari

Myös Dianan miesystävän Dodi al-Fayedin isä, tavaratalo Harrods'n omistaja Mohamed al-Fayed osallistui Dianan muistamiseen pitämällä tavaratalossa kahden minuutin mittaisen hiljaisen hetken, johon henkilökunta ja asiakkaat saivat osallistua.

Prinsessa Dianaa on muisteltu jo pitkin kesää. Esimerkiksi heinäkuussa prinssit William ja Harry järjestivät muistokonsertin äitinsä kunniaksi ja parhaillaan Lontoossa on esillä Dianan muotokuvanäyttely.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.