Mainos

DHL vähentämässä yli 100 kuljettajaa

Kelpo Kuljetuksen yt-neuvottelut aloitetaan 250 autonkuljettajan kanssa.

Pikakuljetusyhtiö DHL Expressin tytäryhtiö Kelpo Kuljetus aloittaa yt-neuvottelut 250 autonkuljettajan kanssa. Tavoitteena on puolittaa kuljettajien määrä.

DHL perustelee yt-neuvotteluja kuljetusten oleellisella vähentymisellä, kun Kelpo Kuljetus siirtyy hoitamaan vain kuljetuksia runkoreiteillä.

Kelpo Kuljetus on ollut DHL:n täysin omistama yhtiö sen jälkeen, kun DHL osti Suomen Postin 49 prosentin osuuden yhtiöstä syyskuun alussa. Posti hankki samassa yhteydessä Kelpo Kuljetuksen aluekuljetukset. DHL otti puolestaan itselleen osan Kelpo Kuljetuksen liiketoiminnoista.

Kelpo Kuljetukselle on jäänyt Postin sopimuskuljetuksia, jotka vähenevät asteittain. DHL:llä Kelpo Kuljetuksen tehtävänä on ajaa kotimaan terminaalien välisiä runkokuljetuksia.

Viime vuonna Kelpo Kuljetuksella oli 700 työntekijää. Syyskuun alussa toteutettujen liiketoimintakauppojen jälkeen yhtiön palvelukseen jäi 260 henkilöä, joista 250 on kuljettajia.

DHL lupaa, että yt-neuvottelujen aikana tutkitaan mahdollisuudet kuljettajien siirtymiseksi muualle DHL-konserniin. Myös eläkeratkaisut ovat mahdollisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.