Mainos

Deutsche Telekom vaati 3G-ehtojen muuttamista

Saksalainen puhelinoperaattori Deutsche Telekom vaati tänään, että Saksan hallituksen olisi harkittava kolmannen sukupolven umts-matkapuhelinlisenssien ehtojen muuttamista. Deutsche Telekomin mukaan ehtojen muuttamisella varmistettaisiin, etteivät kilpailevat operaattorit voisi napata halvalla lisenssejä kalliiden lupamaksujen vuoksi vaikeuksiin joutuneilta operaattoreilta.

Yhtiön johtajistoon kuuluvan Hans-Willi Hefekaeuserin mukaan lisenssejä jää käyttämättä tai niistä tulee halpaa riistaa, jos umts-lupaehdot jäävät kiveen kirjoitetuiksi. Umts-lupia ei voi pitää pyhinä lehminä, Hefekaeuser sanoi.

Matkapuhelinoperaattorit ovat investoineet 250 miljardia euroa umts-lupiin, ja itse verkkoinvestoinnit vaativat toisen mokoman. Valtaosa lupamaksuista on mennyt Saksan ja Britannian hallituksille.

Deutsche Telekomin mukaan luvista maksamaan joutuneet operaattorit ovat joutuneet epäedulliseen asemaan muihin operaattoreihin nähden. Niiden osakekurssit ovat syöksyneet pohjalukemiin umts-velkojen vuoksi.

Deutsche Telekomin, Vodafonen, British Telecomin ja France Telecomin kaltaisten suuryritysten ohella vaikeuksiin ovat joutuneet useat pienemmät operaattorit. Niiden joukossa on myös suomalainen Sonera, jolla on umts-lupa Saksaan yhdessä espanjalaisen Telefonican kanssa.

Espanjassa luvassa verohelpotuksia


Espanjan konservatiivinen hallituspuolue kertoi tänään ehdottaneensa 75 prosentin verohelpotusta matkapuhelinpalveluille. Syynä ovat matkapuhelinoperaattorien vaikeudet sekä operaattoreiden nostamat oikeusjutut tämän vuoden verosta.

Sonera on myös Espanjassa mukana Xfera-yhteenliittymässä, joka on joutunut hidastamaan toimintansa käynnistämistä. Umts-markkinoille tähdänneessä Xferassa on mukana myös mm. ranskalainen jättiyhtiö Vivendi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.