Mainos

Deutsche Bankin johtaja sai vapautuksen syytteistä Mannesmann-jutussa

Deutsche Bankin pääjohtaja Josef Ackermann ja viisi muuta henkilöä on vapautettu syytteistä Saksan kaikkien aikojen kohutuimmaksi nousseessa talousrikosoikeudenkäynnissä.

Deutsche Bankin pääjohtaja Josef Ackermannin ja viiden muun henkilön epäiltiin rikkoneen lakia, kun saksalaisen teleoperaattorijätin Mannesmannin myynnin yhteydessä maksettiin jättipalkkioita sen johtajille.

Oikeuden päätöksen mukaan Saksan osakeyhtiölain mukaan bonuksiin ei ollut suoranaisesti oikeutusta, mutta kukaan ei ole toisaalta syyllistynyt lainvastaisuuksiin.

Ackermann kertoi oikeuden tuomion jälkeen olevansa iloinen päätöksestä, jossa syytteet hylättiin.

Syyttäjän mielestä Ackermann oli rikkonut tietoisesti osakeyhtiölakia, kun Mannesmannin johtajille ohjattiin lähes 57 miljoonan euron bonuspaketti osana yhtiön myyntiä brittiläiselle Vodafone-teleyhtiölle vuonna 2000.

Ackermannin olisi syyttäjän mukaan pitänyt hankkia valtuutus palkkioihin yhtiökokoukselta.

Deutsche Bankin pääjohtajan lisäksi jutussa olivat syytettyinä muiden muassa metallityöväenliitto IG-Metallin entinen johtaja Klaus Zwickel ja Mannesmannin entinen johtaja Klaus Esser, joka sai koko bonuspaketista runsaat puolet, noin 30 miljoonaa euroa.

Lakiasiantuntijoiden mielestä oikeuden tuomarin tulkinta, jonka mukaan takautuvat bonukset eivät ole Saksan osakeyhtiölain mukaan oikeutettuja, on varoitus liikemaailmalle johtajien kannustimien tarkemmasta suunnittelusta tulevaisuudessa.

Syyttäjäviranomaisilla on viikko aikaa valittaa tuomiosta. Päätöstä oikeusprosessin jatkamisesta ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Jutun tutkinta kesti runsaat kaksi vuotta ja itse oikeuskäsittely noin puoli vuotta. Oikeudessa käytettiin yli 50:tä todistajaa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.