Mainos

Deutsche Bank tarjoaa Pohjoismaiden vähittäispankeille yhteistyötä

Deutsche Bankin pääjohtaja Rolf E. Breuer tarjoaa Pohjoismaiden vahvoille vähittäispankeille yhteistyötä Deutschen luomien sijoitustuotteiden myynnissä.

Frankfurt, Deutsche Bank

MTV3:lle ja Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa Breuer korostaa, ettei Deutschella ole strategista intressiä ostaa konttoriverkostoa Pohjoismaista.

Frankfurtissa päämajaansa pitävän Deutsche Bankin nimi on viime vuosina vilahdellut toistuvasti myös suomalaisessa julkisessa keskustelussa, jossa on pohdittu Suomen ja Pohjoismaiden rahoitusmarkkinoiden uusjakoa. Deutschen on huhuttu harkitsevan milloin minkäkin suomalaisen ja pohjoismaisen liikepankin ostamista.

Euroopan suurimman pankin vastaus näihin huhuihin on kuitenkin yksiselitteinen. -Me emme osta enää yhtään suurta olemassaolevaa konttori-verkostoa, vaikka sellaista tarjottaisiin meille hopealautasella, totesi Breuer.

Skandinavian valloitusmalli

Breuer korstaa kuitenkin pankkinsa tuntevan suurta mielenkiintoa vauraiden Pohjoismaiden markkinoita kohtaan. Maailman viidenneksi mahtavimman investointipankin pääjohtajalla on jo mielessään malli, jolla Skandinavia valloitetaan.

-Useimmat pohjoismaiset pankit eivät ole sijoitustuotteiden luomisessa maailmanluokkaa. Deutsche Bank taas on. Tuotteiden myynnissä Pohjoismaissa nämä pankit ovat ensiluokkaisia ja Deutsche Bank taas ei ole lainkaan läsnä näillä markkinoilla. Tältä pohjalta voidaan tietysti ajatella yhteistyön ja liittoutumisen mahdollisuuksia. Ja minä todella uskon, että tämä on tulevaisuuden malli, sanoo Breuer.

Toistaiseksi Deutschen vähittäisliiketoiminnan laajentamisen painopiste on Keski-Euroopassa.

Pääjohtaja Breuer jättää tehtävänsä vuoden 2002 alussa ja siirtää viestikapulan sveitsiläiselle Josef Ackermannille, joka tunnetaan ennen muuta luunkovana investointipankkiirina. Toisin kuin luultiin Ackermannin vetovastuu ei tarkoita vähittäispankkitoiminnasta luopumista. Päinvastoin nimenomaan investointipankkiirit haluvat rakentaa nyt Euroopan laajuisen myyntiverkoston sijoitustuotteilleen.

Helsingin pörssissä Deutsche Bank aloitti välittäjänä kuukausi sitten. Investointipankin palveluksessa on nyt 18 henkeä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.