Mainos

Destian toimitusjohtaja eroaa

Destian toimitusjohtaja Jukka Laaksovirta jättää tehtävänsä. Destian hallitus hyväksyi eron tänään. Ero astuu voimaan välittömästi. Toimitusjohtajan lähdön syynä ovat epäillyt väärinkäytökset.

Destian toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi varatoimitusjohtaja Hannu Kulju.

Destian hallitus on nimittänyt ulkopuolisen asiantuntijan selvittämään tilannetta. Hallitus tiedottaa selvityksen tuloksesta heti kun se on valmis, kertoi puheenjohtaja Eeva-Liisa Virkkunen.

Ylen A-studio-ohjelma esitti keskiviikkona todisteita, joiden mukaan Destian toimitusjohtaja Jukka Laaksovirta ja liikemies Markku Saarikangas ovat ohjanneet tilauksia omistamilleen yhtiöille.

Destian johtotehtävissä oli myllerrystä myös viime marraskuussa, kun Patrian entinen toimitusjohtaja Jorma Wiitakorpi joutui eroamaan hallituksesta ja hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Wiitakorpi jätti tehtävänsä Slovenian kanssa tehtyjen panssariajoneuvokauppoihin liittyvien korruptioepäilyjen takia. Keskusrikospoliisi tutkii tapausta.

Destia aloitti toimintansa vuoden 2008 alussa, kun valtio muutti Tieliikelaitoksen osakeyhtiöksi. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 720 miljoonaa euroa ja se on Suomen suurin infra-alan yritys. Henkilöstöä on vajaat 3 000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.