Mainos

Destian myyntisuunnitelmat herättävät kiivaita mielipiteitä

Suunnitelmat tienrakennusyhtiö Destian valtion omistuksesta luopumisesta ovat herättäneet kärkästä keskustelua puolueiden välillä. Eduskunnan kyselytunnilla viime torstaina hallituksen ilmoitus hakea myyntivaltuuksia heikon tuloksen tehneen Destialle, on saanut aikaan voimakkaita mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin.

MTV:n Huomenta Suomen vieraana ollut kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Petteri Orpo uskoo, että Destian, Raskoneen ja Labtiumin jaloilleen saamiseksi on kaksi vaihtoehtoa.

- Joko valtio itse pääomittaa niitä ja antaa niille lisää rahaa, tai sitten haetaan ulkopuolista kumppania ja ulkopuolisia sijoittajia ja me olemme valinneet tämän kumppanuuden ja kumppaneiden etsimisen tien.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie ei hyväksy myyntiaikeita.

- Tämä suomalaisen kansalaisomaisuuden myyminen ei ole kyllä oikea tie, perustelut siitä, että tarvitaan tehokkuutta, saadaan parempaa palvelua ja halvemmat hinnat, niin ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Lapintie vertaa tilannetta katsastustoiminnan yksityistämiseen.

- Samat kokoomuksen puheenvuorot kuultiin silloin, että katsastustoiminnan hinnat halpenee ja nyt ne on sitten yksityisillä sijoittajilla, ulkomaisilla sijottajilla, ei edes kotimaisilla.

Ammattiliitto JHL järjesti perjantaina työnseisauksen kolmessa valtio-omisteisessa yhtiössä ja ilmailulaitos Finaviassa vastalauseena hallituksen aikeille myydä yhtiöitä.

Katso Annika Lapintien ja Petteri Orvon haastattelu (Huomenta Suomi 14.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.