Mainos

Destian miljoonavaateet nurin myös hovioikeudessa

Valtion tienrakennusyhtiö Destian miljoonavaateet Tiehallintoa vastaan ovat kaatuneet myös Helsingin hovioikeudessa. Destia vaati Tiehallinnolta noin kuuden miljoonan euron vahingonkorvauksia menetetystä urakasta.

Kiista koski E18-tien Lohja-Lohjanharju-osuutta. Destia oli voittanut kolme tarjouskierrosta neljästä, mutta tienrakennusurakka päätyi lopulta Skanska Tekralle.

Hovioikeus katsoi, että sopimuksen tekemättä jättämisen syynä oli se, että markkinaoikeus kielsi Tiehallintoa tekemästä sopimusta Destian kanssa. Hovioikeuden mukaan Tiehallinnolla ja Destialla ei ollut sopimusta tien rakentamisesta, minkä vuoksi Destia teki muun muassa suunnittelutyötä omalla kustannuksellaan.

Myöhemmin korkein hallinto-oikeus katsoi markkinaoikeuden päätöksen vääräksi. Aiemmin jo Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kanteen.

Hovioikeuden tämänpäiväinen tuomio ei ollut yksimielinen, vaan asian ratkaisseista kolmesta hovioikeudenneuvoksesta yksi olisi tuominnut Tiehallinnon maksamaan Destialle 1,3 miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.