Mainos

Destian entinen johtaja ja hänen liikekumppaninsa vangittiin

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut valtionyhtiö Destian entisen toimitusjohtajan Jukka Laaksovirran sekä hänen liikekumppaninsa Markku Saarikankaan todennäköisin syin epäiltyinä törkeästä petoksesta ja väärennyksestä.

Poliisi pidätti Laaksovirran ja Saarikankaantiistaina. Rikoskomisario Sami Kalliomaa vaati tänään epäiltyjä vangittaviksi.

Vangitsemisoikeudenkäynti käytiin tutkinnallisista syistä suljetuin ovin ja oikeudenkäyntiaineisto vaadittiin salassa pidettäväksi syytteen nostamiseen saakka.

Saarikangas ja hänen avustajansa, asianajaja Aarno Arvela vastustivat vangitsemista ja kiistivät syyllisyyden. Myös Laaksovirran avustaja, asianajaja Petteri Sotamaa kiisti päämiehensä syyllistyneen rikokseen ja vastusti tämän vangitsemista.

Laaksovirtaa ja Saarikangasta epäillään törkeästä petoksesta vuosina 2006 - 2008. Enimmäisrangaistus on neljä vuotta vankeutta.

Asiassa on nostettava syyte viimeistään 31. elokuuta. Destia on entinen Tieliikelaitos. Rikostutkinta käynnistyi, kun Ylen A-Studio uutisoi toukokuussa Laaksovirran tekemiin sopimuksiin liittyneistä epäselvyyksistä.

Ohjelman mukaan Laaksovirta oli ohjannut rahakkaita sopimuksia lähipiirilleen. Siinä tuli myös esiin, että Saarikankaalla oli ollut liikesuhde Destian kanssa. Kohun seurauksena Laaksovirta erosi toimitusjohtajan paikalta.

(MTV3 - STT)

EPÄILLYT KIISTÄVÄT SYYLLISYYTENSÄ

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.