Mainos

Der Spiegel: Chen jäännökset tunnistettu

Bolivialaisesta kylästä löydetyt ihmisruumiin jäännökset on tunnistettu kuuluvan legendaariselle vallankumousjohtajalle Ernesto "Che" Guevaralle, kertoo saksalainen Der Spiegel -lehti.

Lehden mukaan kuubalainen tiedemies on vahvistanut, että juuri Chen jäännökset löytyivät joukkohaudasta Vallegranden kylästä Lounais-Boliviasta. Haudasta kaivettiin eilen esiin kaikkiaan seitsemän ruumiin jäännökset.

Jäännökset kuljetettiin Santa Cruzin kaupunkiin oikeuslääketieteellisiin tutkimuksiin. Der Spiegelin mukaan hampaista saadut todisteet ja kallonmuoto auttoivat vahvistamaan, että yhdet jäännökset kuuluvat Che Guevaralle. Ruumiilla ei ollut käsiä. Guevaran pidättäneiden sotilaiden kerrotaan leikanneen kädet irti, jotta he voisivat todistaa hänen kuolleen.

Kuuban vallankumouksessa ja Boliviassa sekä Afrikassa taistellut Guevara sai surmansa lokakuussa 1967, kun Bolivian armeijan sotilaat saivat hänet kiinni ja surmasivat hänet. Sotilaat eivät kuitenkaan koskaan kertoneet, minne hänen ruumiinsa haudattiin.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.