Mainos

Dennis-myrsky myllää USA:ssa

Yhdysvaltojen itärannikkoa jo viikon ajan kiusannut Dennis-myrsky on iskemässä rantaan myöhään tänään. Pohjois-Carolinan rannikolle on jälleen julistettu hirmumyrskyvaroitus.

Hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi alkuviikosta laantunut Dennis jäi pyörimään paikoilleen Yhdysvaltain itärannikon edustalle, josta se lähti ajelehtimaan hitaasti takaisin Pohjois-Carolinan rannikkoa kohti. Dennis oli aiemmin tänään noin 130 kilometrin päässä rannikosta, ja se on liikkunut rantaa kohti noin 14 kilometrin tuntivauhtia.

Myrskytuulet ovat yltyneet päivän aikana ja niiden nopeus on jo noin 105 kilometriä tunnissa; myrskyn pelätään edelleen voimistuvan ennen rantaan iskeytymistään. Denniksen uskotaan aiheuttavan rannikolla lähinnä pahoja paikallisia tulvia. Pitkään rantaa ja ulkosaaria moukaroinut myrsky on aiheuttanut kuitenkin jo nyt pahaa eroosiota Cape Hatterasin rannikkosaarilla. Rantadyynit ovat paikoin huuhtoutuneet tiehensä ja rantataloja on romahtanut. Useita autoja on hautautunut lentävään hiekkaan. Hatterasin ja Ocracoken saaret mantereeseen yhdistävä tie on tuhoutunut ja sen korjaamiseen menee viikkoja.

Myrsky on aiheuttanut melkoisia menetyksiä rannikkokaupunkien matkailulle, sillä Yhdysvalloissa on maanantaina vapaapäivä ja meneillään olevan Työn päivän viikonlopun aikana rantahotellit tavallisesti ovat täynnä matkailijoita. Nyt hotellit ovat puolityhjiä koko itärannikon alueella, sillä myrskyn aiheuttama merenkäynti on aiheuttanut uimakieltoja niinkin pohjoisessa, kuin Cape Codissa, Massachusettissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.