Mainos

Demokratiaryhmät muistivat Suu Kyin syntymäpäivää

Demokratiaryhmät muistivat 61-vuotispäiviään viettävää Suu Kyita muun muassa Thaimaassa, Taiwanissa ja Britanniassa. Suu Kyi on ollut kotiarestissa sen jälkeen kun hänen puolueensa voitti Burmassa vuonna 1990 pidetyt vaalit.

Demokratiaryhmät useissa eri maissa muistivat tänään Burman oppositiojohtajaa Aung San Suu Kyita, joka vietti 61-vuotissyntymäpäiväänsä kotiarestissa Rangoonissa. Suu Kyin Kansallisen demokratialiikkeen NLD:n jäsenet päästivät ilmaan kyyhkyjä ja sata ilmapalloa syntymäpäivän kunniaksi samalla kun turvallisuusviranomaiset pitivät juhlintaa tiukasti silmällä.

Kolme mielenosoittajaa vaati Rangoonissa kaupungintalon edessä oppositiojohtajaa vapaaksi, mutta heidät pidätettiin nopeasti.

NLD:n tukijat ja muut demokratiaryhmät muistivat Suu Kyitä muun muassa Thaimaassa, Taiwanissa ja Britanniassa. EU:n puheenjohtajan Itävallan ulkoministeri Ursula Plassnik sanoi Genevessä YK:n ihmisoikeusneuvoston avajaisissa, että Suu Kyin tulisi olla esimerkkinä uuden neuvoston työlle.

- Hänen näkemyksensä ja rohkeutensa tulisi olla inspiraationa tälle foorumille, Plassnik julisti.

Suu Kyi on ollut kotiarestissa valtaosan ajasta sen jälkeen kun hänen puolueensa voitti Burmassa vuonna 1990 pidetyt vaalit.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.