Mainos

Demokratian kannattajia vankilaan Burmassa

Kaksikymmentä ihmistä on saanut vankeustuomion Burmassa osallisuudestaan maan pääkaupungissa Rangoonissa joulukuussa järjestettyihin opiskelijamielenosoituksiin.

Burman sotilaallinen tiedustelupalvelu ilmoitti tänään, että seitsemän vuoden vankeustuomiot langetettiin mielenosoittajien "yllyttämisestä". Tiedotteesta ei ilmennyt, milloin tuomiot julistettiin. Tuomituista yksikään ei ollut ilmoituksen mukaan opiskelija, ja kuusi heistä kuuluu oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin puolueeseen.

Oppositio tuomitsi

Aung San Suu Kyi tuomitsi tänään jyrkästi tuomiot, jotka oli ilmeisesti langetettu salaisessa oikeudenkäynnissä viime torstaina. Hänen mukaansa syytetyt eivät saaneet tavata perheitään eivätkä myöskään asianajajia. Tuhatkunta opiskelijaa osallistui suureen mielenosoitukseen Rangoonissa 7. joulukuuta. Mielenosoittajien joukkoon liittyi myös muita demokratian kannattajia ennen kuin mellakkapoliisi ja sotilaat hajottivat protestin väkivaltaisin ottein. Mielenosoitus oli seurausta kolmen pidätetyn opiskelijan pahoinpitelystä, mutta siinä vaadittiin myös oikeutta perustaa maahan valtakunnallinen opiskelijaliitto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.