Mainos

Demokraattikilpailijat rusikoivat Hillary Clintonia

Muut demokraattieen kärkihdokkaat kritisoivat Hillary Clintonia siitä, että hän vaihtaa mielipidettä sen mukaan, mikä on poliittisesti tarkoituksenmukaista.

Yhdysvaltain demokraattipuolueen vaaliväittelyssä John Edwards ja Barack Obama yrittivät murentaa ennakkosuosikki Hillary Clintonin uskottavuutta.

Philadelphiassa pidetyssä tv-väittelyssä erityisesti Edwards hyökkäsi varsin reippaasti Clintonia vastaan vihjaten hänen olevan epärehellinen ja kaksinaamainen. - Äänestäjät ansaitsevat presidentin, jonka he tietävät olevan totuudenmukainen, eikä kerro heille yhdellä kertaa yhtä ja toisella kertaa toista, Edwards piikitteli.

Hän syytti vastaehdokastaan myös siitä, että Clinton on kerännyt eniten vaalirahaa lobbareilta. - Onko hän ehdokas, joka tuo muutoksen tähän maahan? Tiedättehän, uskon joulupukkiin ja hammaskeijuun, mutta en usko siihen muutokseen, ivaili Edwards.

Obama yritti olla tiukka

Kakkosena demokraattikisassa oleva Barack Obama käytti kohteliaampia sanakäänteitä, mutta viesti oli sama. Hänen mukaansa Clinton "vaihtaa mielipidettä sen mukaan, mikä on poliittisesti tarkoituksenmukaista".

Obama muistutti äänestäjiä siitä, että Clinton äänesti Irakin sodan aloitusluvan puolesta ja että hän on itse ainoa kaikista esillä olevista ehdokkaista, joka äänesti sitä vastaan. Hänen mukaansa ex-presidentti Bill Clintonin ajan Valkoisen talon kirjeenvaihtoa salaillaan yhä ja että se on myös Hillarya koskeva ongelma.

Obaman mukaan Hillary Clinton on republikaanien suosikki demokraattien presidenttiehdokkaaksi, koska hän on helpoin peitottava. Obaman kohteliaat iskut jäivät kuitenkin huomattavasti aggressiivisemman Edwardsin ryöpytyksen varjoon.

Hillary yhteinen kohde

Mukana olevat muutkin ehdokkaat ottivat odotetusti Clinton maalitaulukseen.

Kaikki piikittely kohdistui häneen, ja ehdokkaat jättivät toisensa muuten rauhaan. Clinton oli varautunut ryöpytykseen ja otti tilanteen varsin rauhallisesti, mutta hänen hymynsä oli välillä varsin vaivaantunut.

Hän yritti kääntää hankalat kysymykset hyökkäyksiksi presidentti Bushin hallintoa vastaan. Edwards syytti Clintonia väittelyn aikana myös republikaanisten ajatusten suosijaksi.

- En usko, että republikaanit ajattelevat, että toimin ja äänestän kuin he, Clinton vastasi. - Jos katsoitte heidän väittelyään viime viikolla, niin minä tunnuin olevan sen keskustelun ja tyrmistyksen kohde.

Sanan säilän säihkymisestä huomasi, että esivaalit ovat vain parin kuukauden päässä, ja että nyt on aika ottaa käyttöön kaikki mahdolliset keinot.

Demokraattien seuraava väittely pidetään kahden viikon kuluttua Las Vegasissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.