Mainos

Demokraattien usko Obamaan hiipuu

Yhdysvaltain demokraattien usko Barack Obamaan näyttää heikentyneen viime viikkoina. Hän on kuitenkin valtakunnallisesti edelleen vajaat kymmenen prosenttiyksikköä suositumpi kuin Hillary Clinton.

Tänään julkaistun kyselyn mukaan puolet demokraattiäänestäjistä arvioi, että Obama päihittää Clintonin. Kuukausi sitten Obaman puolesta veikkasi lähes 70 prosenttia puolueen kannattajista.

Mielipidemittaukseen haastateltiin yli tuhatta aikuista eri puolilla maata viime perjantaista tiistaihin.

Obama johtaa Clintonia kamppailussa presidenttiehdokuudesta prosentein 46-38.

Obaman puoliso korostaa perheensä tavallisuutta

Senaattori Barack Obaman puoliso Michelle osallistuu yhä näkyvämmin miehensä presidenttikampanjaan. Hän pyrkii vakuuttamaan äänestäjät ennen kaikkea siitä, ettei heidän perheensä ole eliittiä, kuten on väitetty.

- Elämme edelleen hyvin samanlaista elämää kuin useimmat amerikkalaiset. Olemme nuori pariskunta ja pienten lasten vanhempia kaikkine haasteineen ja huolenaiheineen, Michelle Obama korosti äskettäin Indianapolisissa.

Michelle sanoi tietävänsä, millaista on tavallisen perheen arki ja laskujen maksaminen. Hän muistutti saaneensa opintolainansa maksettua vasta joitakin vuosia sitten. Molemmat Obamat ovat opiskelleet oikeustiedettä Harvardissa.

- Olen kokenut myös useimmiten olevani kaukana Washingtonista, hän lisäsi.

Michelle Obama koettaa vedota erityisesti valkoiseen työväenluokkaan, jota pidetään Hillary Clintonin äänestäjäkuntana useissa osavaltiossa. Demokraattien seuraavat esivaalit järjestetään Indianassa ja Pohjois-Carolinassa ensi tiistaina.

Pastorin nostattama kohu ei laannu

Obaman asemaa nakertavat tappio Pennsylvaniassa ja hänen kotiseurakuntansa entisen pastorin aikaansaama kohu, joka ei ota laantuakseen. Obama tuomitsi Jeremiah Wrightin lausunnot viimeksi tiistaina.

- Hän ei ole sama henkilö, jonka tapasin 20 vuotta sitten, Obama huomautti.

Wright on vihjaillut, että Yhdysvallat voi syyttää osittain omaa ulkopolitiikkaansa syyskuun 2001 terrori-iskuista. Hänen kerrotaan syyttäneen epäsuorasti Yhdysvaltain hallitusta jopa hi-viruksen levittämisestä mustaihoisiin.

Wright on vihkinyt Obaman ja kastanut tämän kaksi tytärtä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.