Mainos

Demokraatit voittivat selvästi Serbiassa

Serbian parlamenttivaalien ensimmäiset viralliset tulokset ovat vahvistaneet demokraattisten voimien voiton eilisissä parlamenttivaaleissa.

Serbian keskusvaalilautakunta ilmoitti, että Jugoslavian liittopresidentti Vojislav Kostunicaa tukeva demokraattirintama DOS oli saanut 65 prosenttia äänistä, kun tulos oli saatu lähes kolmanneksesta äänestyspaikoista. Tämän mukaan DOS, joka on kaikkiaan 18 puolueen yhteenliittymä, olisi saamassa peräti 177 edustajaa 250-paikkaiseen osavaltioparlamenttiin.

Syksyllä syrjäytetyn Slobodan Milosevicin sosialistit olivat saamassa uuteen parlamenttiin vain 38 kansanedustajaa 14 prosentin äänisaaliillaan.

Bildt tyytyväinen vaalitulokseen

Carl Bildt

YK:n Balkanin-lähettiläs ja Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt pitää Serbian parlamenttivaalien tulosta tärkeänä askeleena alueen demokratisoinnissa. Demokraattisia voimia edustavan DOS-ryhmittymän vaalivoitto oli Bildtin mielestä odotettua pienempi, mutta kuitenkin riittävä ehdottoman enemmistön saamiseen Serbian parlamenttiin. -Tämähän on tärkeää, jotta Serbiaan saadaan uudistusmielinen hallitus, Bildt arvioi vaalitulosta.

Bildt huomautti samalla, että vielä on liian aikaista juhlia Serbian ja samalla Jugoslavian paluuta Euroopan vakaiden demokratioiden joukkoon. -Toimivalle yhteiskunnalle välttämättömiä taloudellisia uudistuksia ei ole vielä päästy edes aloittamaan, Bildt sanoi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.