Mainos

Demokraatit äimistelevät Bushin Iran-inttämistä

Demokraatit kritisoivat presidentti George Bushin toimia vaaralliseksi Yhdysvaltojen turvallisuudelle.

Yhdysvaltain presidentti George Bush inttää yhä, että Iran ja sen ydinohjelma on vakava uhka maailmanrauhalle. Maanantaina julkaistun tiedusteluraportin mukaan Iran hautasi ydinaseohjelmansa yli neljä vuotta sitten.

Yhdysvaltain demokraattipuolue ällisteleekin Bushin kovasanaista ja Iranin tuomitsevaa kannanottoa, jonka hän antoi raportin julkitulon jälkeen.

Demokraattisenaattori Joe Bidenin mukaan on vaikea uskoa sitä, että Bush ei tiennyt aikaisemmin Iranin ydinaseohjelman hylkäämisestä. -Jos se on totta, niin hänellä on Yhdysvaltain historian epäpätevin henkilökunta ja hän Yhdysvaltain lähihistorian epäpätevin presidentti, jyrisi Biden, joka hakee myös demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta.

-On vaikea kuvitella vakavampaa itse viillettyä haavaa kansalliselle turvallisuudellemme, kuin mitä tämä presidentti aiheuttaa, tuomitsi hän presidentin politiikan.

Toinen presidenttiehdokkuutta hakeva demokraattisenaattori Barack Obama yhtyi äimistelyyn; hänen mukaansa Bush ei anna tosiasioiden turhaan häiritä ideologista toimintaansa. -Heidän ei olisi pitänyt aloittaa sitä, tuomitsi hän Bushin Iran-uhon.

Näpäytys Hillarylle

Hillary Rodham Clinton

Iran-tiedusteluraportti oli ilkeä isku johtavalle demokraattien presidenttiehdokkaalle Hillary Clintonille. Hänen kilpakumppaninsa ehättivät muistuttaa eilen siitä, että Clinton on ehdokasjoukosta ainoa, joka äänesti senaatissa taannoin Bushin Iran-esityksen puolesta. Esityksessä julistettiin Iranin vallankumouskaarti terroristiryhmäksi.

Demokraattien näkökulmasta tämä oli selkeä osa Bushin valmistautumista Iran-sotaan. -Mielestäni tämä osoittaa, että painostaminen Irania vastaan toimii, puolustautui Clinton. -Tämä on tärkeä opetus.

Muut demokraatit eivät jakaneet hänen näkemystään. -Ei ole olemassa mitään, siis ei mitään todisteita siitä, että tuo julistus aiheutti mitään muutoksia Iranin hallituksen toiminnassa, huomautti Joe Biden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.