Mainos

Demarit vahvistivat Ruotsin poisjäännin Emusta

Ruotsi ei osallistu Euroopan valuuttaunioniin Emuun, kun sen on määrä aloittaa vuoden 1999 alussa. Ruotsin sosiaalidemokraattien ylimääräinen puoluekokous vahvisti tänään jo aiemmin tehdyn valinnan.

Sosiaalidemokraatit valitsivat yksimielisesti nykyisen puheenjohtajansa Göran Perssonin jatkamaan seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Samoin yksimielisesti valittiin entinen varapääministeri Mona Sahlin puolueen työvaliokuntaan. Vain kaksi puhujaa kannatti kokouksessa Emuun liittymistä heti vuoden 1999 alussa.

Valtiovarainministeri Erik Åsbrink piti yhtenä pääsyistä jäädä Emun ulkopuolelle sitä, että liittyminen olisi liian vaarallista.
-Emussa on riskejä ja ongelmia, jotka kohdistuisivat Ruotsiin, jos menisimme mukaan.

Toisena syynä jäädä Emun ulkopuolelle Åsbrink mainitsi kansalaismielipiteen, joka on Emua vastaan.
-Näin tärkeätä asiaa ei voida päättää vastoin voimakasta mielipidettä.

Sosiaalietuuksia parannetaan

Ruotsin hallitus ilmoitti tänään uusista lisäyksistä ensi vuoden budjettiin. Vuodenvaihteesta alkaen lapsilisiä korotetaan 110 kruunua (77 markkaa) kuussa. Lapsilisän määrää korotetaan nykyisestä 600 kruunusta lasta kohden 750 kruunuun.

-Tämä on erittäin tärkeä kysymys lapsiperheille, ja olen todella iloinen siitä. Lapsilisä on hyvä ja yksinkertainen järjestelmä, joka auttaa suoraan perheitä, totesi toinen sosiaaliministeri Maj-Inger Klingvall sosiaalidemokraattisen puolueen puoluekokouksessa Sundsvallissa.

Myös opintotukea korotetaan ensi vuoden budjetissa. Kaikki korotukset tulevat voimaan ensi vuoden alusta, ja niiden kustannukset ovat kolme miljardia kruunua.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.