Mainos

Demarit koolla Lahdessa – Urpilainen jatkoi rakenneuudistusten puolustamista

13:43

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on jatkanut palopuheitaan rakenneuudistusten tarpeista myös omilleen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Lahdessa.

– Tarvittavat uudistukset tulevat olemaan kipeitä. Ne tulevat olemaan vaikeita kaikille. Mutta uudistukset ovat välttämättömiä, jos Suomi halutaan nostaa jaloilleen, Urpilainen latasi.

Urpilainen pyrki myös rauhoittelemaan eduskuntaryhmää, että rakenteelliset uudistukset eivät tarkoita hyvinvointiyhteiskunnan romuttamista.

– Osalle poliittista kenttää rakenneuudistukset ovat koodisana hyvinvointiyhteiskunnan heikentämiselle, sosiaaliturvan ja julkisten palveluiden alasajolle. SDP:lle uudistukset eivät tarkoita turvaverkkojen alasajoa, vaan kannustavaa sosiaaliturvaa ja pyrkimystä parempaan julkiseen palveluun.

Rakenteellisten uudistusten listalle Urpilainen nosti pidemmät työurat, työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamisen ja kannustinloukkojen purkamisen. Urpilainen haluaa myös nopeuttaa opintoaikoja ja nostaa ikääntyneiden työllisyysastetta.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman ihmetteli omassa puheessaan elvytyksen vähättelijöitä.

– Elvytys ja rakennetoimet eivät ole toistensa vastakohta. Päinvastoin.

Backman kehotti kansanedustajia ponnistelemaan yhdessä kasvun ja työllisyyden puolesta. Samalla myös SDP voi nousta kannatuskuopastaan.

– Jos pyrkii kuopan pohjalta ylös, jossain vaiheessa kannattaa lopettaa kaivaminen, Backman siteerasi kiinalaista sananlaskua.

Vain teot auttavat alhaisiin kannatuslukuihin

Urpilainen otti puheessaan kantaa myös SDP:n ennätysalhaalle romahtaneisiin kannatuslukuihin.

– Kannatus on tällä hetkellä huono ja siitä me emme pääse yli emmekä ympäri.

Urpilaisen mukaan kansalaisten luottamus saavutetaan takaisin vain teoilla.

Urpilainen siteerasi silloisen pääministerin ja SDP:n puheenjohtajan Rafael Paasion kuuluisaa telakkapuhetta vuodelta 1966, koska sen sanoma tuntuu Urpilaisen mielestä ajankohtaiselta.

– Olen täysin tietoinen vaikeiden ratkaisujen synnyttämästä tyytymättömyydestä. Ongelmien siirtäminen tulevaisuuteen olisi tietysti mahdollista ja hallitus voisi kalastella suosiota. Se olisi halpahintaista ja vastuutonta. Vain terveelle ja kantavalle pohjalle voidaan ryhtyä rakentamaan tasaisesti kasvavan elintason politiikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.