Mainos

Demarit ja palkansaajajärjestöt pettyivät työllisyyden rahoitukseen

Jutta Urpilainen (Sd.) ja palkansaajajärjestöt ovat rientäneet kritisoimaan budjettiesityksen työllisyyden hoitoa. Urpilaisen mukaan työllisyyden hoidon olisi pitänyt olla budjetin tärkein asia.

- Hallituksen päätös leikata työllisyysvaroja 60 miljoonalla eurolla vuoden 2010 tasoon nähden on kestämätön, Urpilainen kommentoi.

Myös palkansaajajärjestöt ilmoittivat heti olevansa pettyneitä. STTK ja Akava korostavat tiedotteissaan erityisesti nuorisotyöttömyyden huolestuttavaa tasoa.

- Nuorisotyöttömyys on tällä hetkellä Suomen pahin ongelma. Sen ratkaiseminen edellyttää, että työvoimapolitiikan määrärahat säilyisivät vähintään samalla tasolla kuin kuluvana vuonna, kritisoi STTK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Antti Aarnio.

SAK:n mielestä taas työvoiman osaamiseen, kuntouttamiseen ja pitkäaikaistyöttömyyden katkaisemiseen olisi nyt pitänyt panostaa.

Niukat kiitokset

Budjettiesitys saa oppositiojohtajalta myös yhden kiitoksen. Urpilainen pitää hyvänä opposition vaatimaa ja hallituksen esittämää lisärahoitusta Itämeren suojeluun.

Työmarkkinajärjestöt ovat puolestaan enimmäkseen tyytyväisiä hallituksen koulutuspolitiikkaan.

- Hallituksen esitykset opintojen edistymiseksi ovat pääsääntöisesti kannatettavia. Erilaiset elinikäisen oppimisen polut on saatava osaksi arkea, jotta suomalaisten potentiaali saadaan täysimittaisesti hyödynnettyä, STTK:n Aarnio huomauttaa.

SAK:n mukaan ammatillisen koulutuksen läpäisyyn panostaminen ja toisen asteen yhteishakujärjestelmän uudistaminen ovat olleet myös heidän tavoitteitaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.